Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita els habitatges construïts per PUMSA al carrer d'en Xammar

Escoltar

L'alcalde visita els habitatges construïts per PUMSA al carrer d'en Xammar

Es tracta de tres habitatges i un local comercial situats en un mateix edifici del carrer d'en Xammar, 6. L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha comprovat aquest matí com evolucionen les obres, promogudes per PUMSA, i que finalitzaran el proper mes d'octubre.

L'edifici, amb una superfície total construïda de 998,84 m2, consta de soterrani, planta baixa, dues plantes pis i un àtic. Els dos habitatges situats a la plantes pis tenen una superfície útil de 92,88 m2mentre que l'àtic te una extensió útil de 60,67 m2. En quant al dúplex, la seva superfície útil és de 112,48 m2.

Els habitatges estan destinats a allotjar famílies afectades per processos urbanístics i als quals se'ls ha ofert permutes de finques (p.e. el Pla Especial de Millora Urbana de La Llàntia o l'aliniació del carrer de Sant Joan a l'alçada del carrer del Cós).

El local, d'altra banda, té un total de 459,42 m2d'extensió útil. Consta de planta baixa i soterrani, i està previst llogar-lo al Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics.

Les obres van començar a l'abril de 2004, i s'ha fet una inversió total de 1.518.243 euros. Les empreses que han dut a terme les obres, promogudes per l'entitat municipal PUMSA, han estat Ferros Iluro, que s'ha encarregat de l'estructura de l'edifici, i Dentell, SL, que s'ha ocupat de la resta d'intervencions.

Construcció sostenible i conservació del patrimoni

PUMSA ha aplicat criteris de construcció sostenible en la promoció dels habitatges del carrer d'en Xammar. D'aquesta manera, els pisos compten amb instal·lació comunitària de preescalfament d'aigua calenta sanitària i calefacció per terra radiant mitjançant plaques solars tèrmiques i calderes individuals de gas.

A més d'això, les obres han previst la conservació d'unes conduccions d'aigua d'època romana. Aquestes restes van ser descobertes al soterrani durant unes excavacions arqueològiques realitzades al solar, fet que ha possibilitat que les troballes estiguin actualment a la vista dels ciutadans.