Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita els habitatges de la Baixada de les Escaletes amb motiu de la finalització de les obres

Escoltar

L'alcalde visita els habitatges de la Baixada de les Escaletes amb motiu de la finalització de les obres

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha presidit avui la visita oficial als tres habitatges i al local comercial situats a la Baixada de les Escaletes, 3-5, amb motiu de la finalització de les obres. L'entitat municipal PUMSA ha promogut el projecte, que ha tingut un cost total de 2.100.000 €.

L'edifici on s'han construït els habitatges, que s'han comercialitzat en règim de permuta i venda, consta de soterrani, una planta baixa, tres plantes pis i coberta distribuïts en una superfície total construïda de 748,76 m2.

L'immoble està situat en una de les cantonades que sorgeixen de l'obertura d'un accés que va des de la Baixada de les Escaletes fins a la plaça d'en Xammar i a la plaça de la Muralla.

Amb la construcció d'aquest edifici, es completa el projecte de creació d'habitatges a l'àmbit de Can Xammar.

Característiques de l'edifici

Cada habitatge té una superfície útil de 102 m2i compta amb rebedor, sala d'estar, menjador, cuina, bugaderia, dos banys i tres dormitoris. A més, la instal·lació de plaques solars tèrmiques possibilitarà el preescalfament de l'aigua calenta sanitària i la calefacció per terra radiant.

A les plantes baixa i soterrani de l'immoble s'hi ubica el local comercial (201,76 m2), mentre que la coberta allotjarà un traster per a cada habitatge i estenedors comuns. Pel que fa al soterrani, s'ha trobat part de la muralla del segle XVI, que ha estat restaurada per la societat municipal Promocions Urbanístiques Municipals, SA (PUMSA) i restes de contraforts que s'han preservat en el subsòl.

L'edifici també disposa d'ascensor per accedir als habitatges. S'ha previst que aquest elevador podrà ser utilitzat pels veïns de la finca del costat mitjançant l'obertura d'uns accessos que comunicaran els dos edificis, de manera que es millorarà l'accessibilitat dels seus habitants.

Replanteig del projecte

La construcció dels habitatges i del local comercial es va iniciar al desembre de 2003. Les obres s'han hagut d'aturar en diverses ocasions a causa de la descoberta de les restes arqueològiques, que han provocat que s'hagi replantejat el projecte.

Les empreses encarregades de l'edificació de l'immoble han estat Ferros Iluro i la Cooperativa La Paleta.