Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'avinguda d'Amèrica tindrà pèrgoles per garantir les zones d'ombra

Escoltar

L'avinguda d'Amèrica tindrà pèrgoles per garantir les zones d'ombra

L'avinguda d'Amèrica tindrà pèrgoles que garantiran l'ombra a les zones d'estada i joc. La Junta de Govern Local va aprovar ahir el projecte de subministrament de mobiliari urbà a l'avinguda, que complementarà les obres de transformació del Desviament i la posterior reurbanització de la superfície, treballs que està duent a terme Aigües de Mataró, SA.

Les obres de canalització

La companyia municipal Aigües de Mataró, SA va començar el passat gener les obres de transformació del Desviament, una antiga canalització que recull les aigües de diversos torrents i les condueix cap a la riera de Sant Simó. La zona d'intervenció de les obres ocupa una superfície aproximada de 7.000 m2 i una longitud de 810 metres lineals, repartida en tres trams.

Les obres s'han iniciat entre el carrer de Pasqual d'Aragó i la carretera de Mata, que engloba els dos primers trams, on la longitud de canalització afectada és de 527 metres lineals. Els treballs en aquest àmbit, amb un termini d'execució previst de 8 mesos, els duu a terme l'empresa Stachys, SA, amb un pressupost d'1.605.837 euros.

Pel que fa al tram restant, comprès entre la carretera de Mata i la riera de Sant Simó, el Consell d'Administració d'Aigües de Mataró va aprovar el passat 31 de maig adjudicar les obres a Stachys, SA, mitjançant una ampliació del contracte actual. La longitud de canalització afectada en aquest tram és de 264 metres lineals. Les obres han estat adjudicades per un import d'1.255.180 euros, està previst que es puguin iniciar a continuació dels trams ara en construcció i tenen un termini d'execució previst de 6 mesos.

Reurbanització i mobiliari

En cadascun dels tres trams de l'avinguda es preveu construir dues illetes de sauló, amb pèrgoles i una zona de joc infantils delimitada per un tancat de fusta. També hi haurà a cada tram bancs, cadires, papereres, jardineres i una font. El subministrament d'aquest mobiliari urbà està pressupostat en 375.951 euros.

Les pèrgoles, 5 en total, seran de llistons de fusta de pi i estructura metàl·lica. Tindran 20 metres de longitud i una alçada de 3,5 metres. De les cinc pèrgoles, 2 tindran 5 metres d'ample, mentre que 3 més seran de 2,5 metres.