Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres de remodelació de l'Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena han finalitzat

Escoltar

Les obres de remodelació de l'Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena han finalitzat

El pròxim divendres 16 de juny, l'alcalde i president en funcions del Consorci Sanitari del Maresme, Joan Antoni Baron, visitarà les àrees reformades de l'Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, centre sociosanitari gestionat pel Consorci Sanitari del Maresme. Les obres, iniciades fa un any, han reformat la segona, tercera planta i el pàrquing del centre.

En aquesta fase de remodelació s'han solucionat diferents problemes estructurals com l'adequació de les habitacions a la normativa vigent, el canvi del sostre per un de plaques amb protecció contra el foc i també s'ha renovat la distribució dels espais i de les habitacions creant a la segona planta: 5 habitacions dobles i 6 individuals, i a la tercera planta: 5 habitacions dobles i 5 individuals. D'altra banda, les instal·lacions de bany assistit i les portes tindran l'amplada necessària per permetre l'accés de pacients amb cadires de rodes. S'ha instal·lat aire condicionat en ambdues plantes i una nova instal·lacions elèctrica i d'aigua, per tal de millorar la confortabilitat dels pacients.

L'Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena tenia 124 llits dels quals han quedat 118 llits, una vegada acabades les obres. S'està estudiant, però, la possibilitat de recuperar aquets llits a partir d'un espai de l'àrea de Sant Cosme.

Durant el període d'obres els pacients de les plantes que s'estaven reformant han estat atesos en les diferents unitats del centre que no han patit cap modificació i a l'Hospital de Mataró.

S'han destinat 950.000€ per a la rehabilitació, dels quals 786.919,34 s'han invertit en l'obra; la direcció, el projecte i altres despeses vàries han tingut un cost de 73.113,45€. Pel que fa a l'equipament la despesa ha estat de 73.096,97€.

Aquestes són les segones obres importants que s'han dut a terme a l'edifici de l'Antic Hospital, des que al 1999 va ser reformat per convertir-se en centre sociosanitari.