Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres guanyadores dels ajuts a la creació escènica es presenten al Teatre Monumental

Escoltar

Les obres guanyadores dels ajuts a la creació escènica es presenten al Teatre Monumental

El president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Jaume Graupera, ha presentat avui el programa de representacions de les obres guanyadores de la sisena convocatòria dels ajuts a la creació escènica. Els projectes guanyadors es mostraran dins el cicle "Dissabtes a les 11" del Teatre Monumental durant els mesos de desembre i gener.

Els premis de la convocatòria del PMC consisteixen en una dotació econòmica de fins a 2.700 € (per projecte), en funció dels costos de producció de cada projecte, a més del seguiment i tutela en el procés de producció de cada projecte per part de la direcció de l'Aula de Teatre. L'objectiu dels premis és estimular la creativitat dins de les arts escèniques en els joves creadors, valorant i potenciant els llenguatges innovadors i experimentals, la qualitat artística i tècnica del projecte i la participació de persones o grups vinculats al camp de les arts escèniques de la ciutat.

El projecte guanyador d'aquesta edició ha estat una peça de clown amb titelles, "Allò que el vent s'endugué" presentat per Jordi Saban, exalumne de l'Aula de Teatre i la companyia Avibikini. El segon premi se l'ha endut un projecte basat en el hip-hop, "19.9 FM freqüència hip hop" del grup Sound System dance crew, i el tercer ha estat un projecte escènic vinculat amb la dansa contemporània, "Viatges, ofrenes i lloances" del grup Orekan Antzerkia.

Programa de les representacions

Dijous 28 de desembre, a les 18 h
"Allò que el vent s'endugué". Espectacle infantil de titelles sobre un conflicte entre en Sabanni, el seu Fosquet i el seu veí.
(Aquest espectacle es representa en horari de tarda i no a la nit donat que és una obra infantil).

Dissabte 30 de desembre, a les 23 h
"Viatges, ofrenes i lloances". Espectacle de dansa contemporània.

Dissabte 13 de gener, a les 23h. Diumenge 14 de gener, a les 22 h
"19.9 FM, freqüència hip hop". Espectacle de hip hop.

Ajuts per als joves

El Patronat Municipal de Cultura convoca cada any el programa d'ajuts i premis a la creació en el qual s'hi troben les següents convocatòries: Coreografies curtes, Creació escènica, Mostra d'art jove, Curtmetratges i Narrativa de ciència-ficció.

Fruit de les diferents convocatòries i del cicle "Dissabtes a les 11" n'han sortit espectacles i professionals que han tingut estrenes i actuacions diverses en sales i circuits professionals. Així, els projectes escènics "Mama por...!" de Teatre PO i "Elles per elles" de Dansae Dansa s'han incorporat al circuit d'espectacles professionals de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. A més, les ballarines de Dansae Dansa han estat escollides per formar part d'un documental d'Isabel Allende de la directora Paula Rodríguez que es començarà a rodar properament. Aquests dos projectes, que s'han representat a diverses poblacions de Catalunya, van ser dos dels guanyadors l'any passat del programa d'ajuts del PMC. L'obra "L'últim cigarro" va formar part del programa de la temporada d'hivern de 2003 del Teatre Principal de Barcelona i també va participar en la Temporada Alta de Girona, a la Sala Planeta.

L'artista Marta Petit, guanyadora de la Mostra d'art jove l'any 2004, ha exposat la seva obra al Centre d'Art La Panera de Lleida dins la 5a Biennal d'Art Leandre Cristòfol.