Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició 'Murs' de SOS Racisme vol trencar amb els tòpics i prejudicis existents envers els immigrants

Escoltar

L'exposició 'Murs' de SOS Racisme vol trencar amb els tòpics i prejudicis existents envers els immigrants

A partir de demà dimarts es podrà veure a l'IES Miquel Biada l'exposició "Murs: trenquem tòpics per la convivència". La mostra, que està organitzada per SOS Racisme i compta amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, és una de les activitats que porta a terme el Pla integral de Cerdanyola.

L'exposició és un dels elements d'una campanya de SOS Racisme que té com objectiu buscar la complicitat de tots els ciutadans en ser actius en la lluita contra el racisme.

La campanya, que també rep el suport de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i la Secretaria d'Estat d'Immigració i Emigració del Ministeri de Treball i Assumptes Socials, està formada per l'exposició, el manifest "Ni un totxo més al mur del racisme!!!", una enquesta per saber l'opinió que es té de la campanya i un concurs fotogràfic entre d'altres.

"Murs: trenquem tòpics per la convivència"

Aquesta exposició pretén tractar el racisme social de manera innovadora combinant material audiovisual amb murals fotogràfics. La mostra ofereix una mirada crítica i transformadora als prejudicis envers la població immigrada i les actituds discriminatòries que se'n deriven.

Entre les imatges i les dades de l'exposició es podran trobar respostes per comprendre la realitat migratòria a Catalunya i les causes d'alguns dels problemes del conjunt de la població i alhora trencar amb els prejudicis existents.

L'exposició s'obre amb el manifest i la presentació d'en K, que acompanyarà el públic durant el recorregut i ajudarà a presentar els tòpics que es presenten en les 3 seccions:

. Els immigrants ens envaeixen i no es volen integrar

. Els immigrants són delinqüents i ens treuen el treball

. Els immigrants ens baixen el nivell de les escoles i s'emporten tots els ajuts.

Els materials que es presenten són:

. 4 vídeos: "Catalunya, terra de migracions"; "Els veus de l'escola"; "24 hores a Catalunya sense immigrants" i el curtmetratge "Estrecho Adventure"

. 2 murals de fotos: un amb fotografies de persones immigrades a Catalunya i persones de Catalunya que van emigrar i un altre que mostra la geografia humana actual de Catalunya.

. Reflexions polítiques al final de cada apartat que presenten les principals dades i arguments clau per trencar els tòpics exposats juntament amb 2 gràfiques claus.

. Llibre de visites perquè els assistents puguin deixar-hi els seus comentaris

L'exposició es va inaugurar el 2 de febrer de 2005 a Barcelona i està previst que arribi a 12 municipis més de Catalunya.

A Mataró hi serà fins al 17 de maig a l'IES Miquel Biada (avinguda de Puig i Cadafalch, 89-91). L'horari serà de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, el dissabte 13 de maig estarà tancat i el diumenge 14 de maig s'obrirà la mostra de 10 a 14 h.

Un concurs de fotografia

En el marc de la campanya també es convoca un concurs de fotografia sobre els tòpics relacionats amb la immigració. El concurs "Trenquem tòpics amb fotografies" vol que els participants enviïn fotografies que mostrin la realitat diària dels ciutadans de Catalunya (autòctons i immigrants) compartint espais en la vida diària, treballant, estudiant o celebrant festes junts.

El termini de presentació de les obres serà el 15 de novembre de 2006 (www.sosracisme.org).