Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica forma a 180 persones amb diferents propostes ocupacionals

Escoltar

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica forma a 180 persones amb diferents propostes ocupacionals

El Pla de Formació Ocupacional de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) formarà a 180 persones en diferents cursos que tindran lloc fins a març de 2007. L'objectiu del pla és afavorir l'accés de les persones desocupades al mercat de treball, millorant les seves competències professionals i augmentant el seu nivell d'ocupabilitat.

El Pla de Formació ofereix un ampli ventall de possibilitats formatives. Alguns cursos estan vinculats a sectors econòmics tradicionals com el comerç (Dependent/a de comerç, Gestor/a de magatzem) o l'edificació i la construcció (Fuster de tancaments metàl·lics, Electricista d'edificis); mentre que d'altres propostes fan referència a sectors que han d'actuar com a nous motors de desenvolupament econòmic i social. En aquest darrer cas destaquen, per exemple, cursos relacionats amb el sector d'atenció a les persones (Auxiliar d'infermeria en geriatria, Atenció especialitzada a malalts d'Alzheimer...), a les noves tecnologies de la informació i la comunicació (Instal·ladors/es de sistemes de comunicació), i al Turisme (Animador/a Turístic).

Els primers cursos del Pla de Formació van començar el passat mes de juliol. A finals de setembre encara estan pendents de començar els cursos de Gestor/a de magatzem, Auxiliar de comerç exterior, Animador/a turístic, Fuster de tancaments metàl·lics, Sistemes de comunicació, i Atenció a malalts d'Alzheimer. Els interessats a matricular-se en algun dels cursos han d'adreçar-se al Servei d'Ocupació de l'IMPEM (Herrera, 70).

La major part de les accions formatives contemplen un període de pràctiques a les empreses per complimentar la formació dels participants en un entorn laboral real.

Per desenvolupar el Pla de Formació, el Servei d'Ocupació de l'IMPEM compta amb un equip de tècnics gestors de formació, una xarxa d'experts docents especialitzats, així com aules equipades amb recursos didàctics innovadors i de qualitat, amb tallers d'aprenentatge que simulen tallers reals de treball. Totes les accions que es desenvolupen estan sotmeses al controls de qualitat que marca la norma ISO 9001:2000. A més, per dur a terme el Pla de Formació, l'IMPEM compta amb una subvenció de 257.925,15 euros atorgada pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

Les accions formatives

Els cursos que formen part del Pla de Formació són:

 • Administratiu/va comptable: 384 hores
 • Animador/a turístic/a: 419 hores
 • Aplicacions informàtiques de gestió: 334 hores
 • Atenció especialitzada malalts Alzheimer: 284 hores
 • Auxiliar d'infermeria en geriatria: 434 hores
 • Auxiliar de comerç exterior: 394 hores
 • Fuster/a en tancament metàl·lics: 359 hores
 • Dependent/a de comerç: 289 hores
 • Electricista d'edificis: 434 hores
 • Gestor/a de magatzem: 214 hores
 • Informàtica de l'usuari/a: 159 hores
 • Instal·lador/a d'equips i sistemes de comunicació: 424 hores