Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica impulsa una xarxa d'inversors per crear projectes empresarials a la ciutat i evitar la sortida de capital fora del municipi

Escoltar

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica impulsa una xarxa d'inversors per crear projectes empresarials a la ciutat i evitar la sortida de capital fora del municipi

Per tal que les empreses mataronines, principalment del sector terciari, innovin i creixin, l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) ha reunit a 15 empresaris-inversors locals per explicar-los les noves oportunitats de negoci que la ciutat els hi ofereix. A la sessió hi ha participat Antoni Sala, representant de "BCN Business angels", empresa líder de grups d'inversió privada a Espanya, per explicar les seves experiències.

L'objectiu de l'IMPEM és crear una xarxa local d'Àngels inversors (Business angels) amb la finalitat de mobilitzar l'estalvi local, individual o col·lectiu, que impulsi la inversió privada per a projectes empresarials mataronins i evitar la sortida de capital d'aquests inversors cap a altres focus sense retorn al territori. Per portar-ho a terme, l'IMPEM crearà una Escola de Business angels amb un programa de capacitació específica per a inversors.

Els Àngels inversors són persones que inverteixen el seu capital privat en empreses i alhora comparteixen les seves experiències professionals mitjançant treball o assessorament. Aquesta activitat es pot fer de forma individual o formant part d'un grup d'inversors com el que vol impulsar l'IMPEM. Cal destacar que, en el cas de Mataró, el risc econòmic assumit es minimitza ja que les inversions es portaran a terme en projectes empresarials prèviament estudiats pels tècnics de l'Ajuntament.

Les motivacions d'una persona a actuar com a Àngels inversors són fonamentalment econòmiques ja que, com a inversors, esperen obtenir rèdits dels diners aportats. Si l'evolució del negoci és favorable, veuen amplament compensats els riscos assumits i el temps invertit. Tanmateix, aspectes com la responsabilitat social, el compromís amb la comunitat a la qual pertanyen i la satisfacció de saber-se involucrats en un projecte en marxa també són altres motivacions dels Àngels inversors.

Els "Business angels" van néixer a Estats Units als anys 20 per tal d'evitar el tancament dels espectacles de Broadway que estaven en una profunda crisi econòmica. Posteriorment, la iniciativa es va anar estenent per diferents sectors i, actualment, és una important via d'accés per al finançament de noves empreses: Apple, Amazon o Google, entre d'altres.