Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica estudiarà la realització a la ciutat d'una fira de l'ocupació

Escoltar

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica estudiarà la realització a la ciutat d'una fira de l'ocupació

El Ple municipal va aprovar dijous passat, 2 de març, una proposta de resolució presentada pel grup municipal del PPC que planteja la possibilitat de realitzar a la ciutat una fira de l'ocupació per oferir orientació professional als veïns de Mataró i el Maresme que busquen feina. El text íntegre de la resolució és el següent:

"Les últimes dades enregistrades per l'Observatori del Mercat de Treball el segon trimestre del 2005, situava en gairebé 9 punts i mig la taxa d'atur a Mataró, per sobre de la mitja enregistrada a Barcelona i en el conjunt de Catalunya.

La feina és un element vital per al creixement de la ciutat i pel nivell de benestar dels ciutadans/es. Però vistes les últimes dades, aquestes no són gaire esperançadores per a Mataró.

Darrerament, s'han organitzat a la ciutat dues fires, la de l'Arbre i el Saló Boda que han tingut una gran acollida entre els mataronins/es. Ambdues fires però, tot i contar amb el recolzament de l'Ajuntament han nascut arrel de la iniciativa privada.

El nostre Grup Municipal ha denunciat en diverses ocasions la manca d'un model firal consistent a la nostra ciutat, amb les suspensions de les Fires del Volant i d'Habitàclia, i la fallida del projecte de la Fira del Mar.

Per això considerem que podria ser bona l'organització d'una Fira Local de l'Ocupació a Mataró, com ja s'ha organitzat a alguna altre població, que pogués oferir un servei d'orientació professional on les empreses privades, entitats, instituts de formació, universitats i fins i tot els organismes públics poguessin exposar la seva oferta professional a totes aquelles persones que ho necessitin com ara joves, immigrants o fins i tot persones a qui per la seva edat els hi resulta difícil accedir a un lloc de treball.

Per tot això exposat, el Grup Municipal del PPC proposa al Ple l'adopció dels següents

ACORDS

1. El Govern Municipal estudiarà l'organització d'una Fira Local de l'Ocupació mitjançant L'IMPEM que pugui oferir orientació professional a totes aquelles persones de Mataró i el Maresme que busquen feina."