Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà un centre pioner per impulsar l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit de la salut

Escoltar

Mataró acollirà un centre pioner per impulsar l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit de la salut

El Ple d'ahir va aprovar per unanimitat l'entrada de l'Ajuntament com a membre del Patronat de la futura Fundació Centre TIC i Salut, Fundació Privada. L'entitat té com objectiu donar un impuls a la investigació en noves tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a l'àmbit de la salut. La Fundació és una entitat promoguda per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Mataró i la Fundació TecnoCampus Mataró.

La Fundació introduirà aplicacions tecnològiques capdavanteres en l'àmbit de la salut que permetran la ràpida transferència de coneixement entre els centres de salut i els professionals, cosa que millorarà els serveis sanitaris dirigits als ciutadans. Així, entitats, institucions i professionals de la salut podran compartir a través d'aquesta xarxa els seus coneixements i experiències amb la finalitat d'introduir les millors solucions i aplicacions tecnològiques.

L'aportació de l'Ajuntament es concreta en la cessió d'espais i la prestació de serveis de suport per part de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt). La seu de la Fundació inicialment quedarà ubicada a l'EUPMt..

Formen part de la Fundació: el Departament de Salut de la Generalitat, el DURSI, el Departament d'Indústria de la Generalitat, el Servei Català de la Salut, el Consorci Hospitalari de Catalunya; la Unió Catalana d'Hospitals, l'Agrupació Catalana d'Establiments Sanitaris i l'Institut Català de la Salut.

Les activitats d'aquesta nova entitat s'adreçaran bàsicament als agents principals del sistema de salut: gestors públics, professionals, gestors d'hospitals, consorcis, empreses i serveis de salut en general, així com als desenvolupadors de sistemes i tecnològics i als usuaris dels serveis de salut.

Objectius i activitats de la Fundació Centre TIC i Salut

La Fundació Centre TIC i Salut, Fundació Privada farà les següents activitats:

. Identificar, recollir i validar informació sobre iniciatives i experiències innovadores.

. Analitzar, sintetitzar i valorar aquesta informació.

. Elaborar criteris, orientacions, estratègies, propostes i normes.

. Divulgar aquesta informació pels canals més adequats.

. Fomentar el coneixement general sobre els sistemes d'informació i la seva utilització així com la dels sistemes i tecnologies de la comunicació en l'àmbit de la salut.

. Promoure la col·laboració entre proveïdors, distribuïdors, usuaris i beneficiaris de solucions tecnològiques.

. Donar suport i assistència tècnica per facilitar la presa de decisions, la implantació de solucions i la definició de projectes innovadors o d'experiències pilot en funció de les possibilitats i necessitats detectades.

. Impulsar i facilitar la cooperació entre governs i administracions d'altres comunitats autònomes i la participació en les polítiques europees i internacionals competents.

A més, la Fundació també podrà promoure, finançar i organitzar cursos, seminaris, congressos, conferències i editar i difondre'ls així com els seus continguts. Convocar i gestionar beques, atorgar subvencions per a la investigació, la recerca i la divulgació.