Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Bus obté el certificat de qualitat per a tota la seva xarxa d'autobusos urbans

Escoltar

Mataró Bus obté el certificat de qualitat per a tota la seva xarxa d'autobusos urbans

El regidor de Mobilitat, Fermí Manchado, ha rebut avui la certificació de qualitat per a transport de viatgers segons la qual tota la xarxa de Mataró Bus acompleix la norma UNE-EN 13816. El lliurament l'ha fet el director de la Divisió de Certificació de Productes d'AENOR (Associació Espanyola de Normalització i Certificació), Andrés Blázquez, que ha fet entrega d'un certificat per a cadascuna de les 6 línies en servei, que ha recollit Jaume Bruguera, gerent de Mataró Bus, i un altre per al global de la xarxa.

Mataró Bus és la primera companyia de transport urbà que aconsegueix a Espanya la certificació per al global de la seva xarxa, donat que altres empreses com Metro de Madrid o Rodalies de Renfe han obtingut certificats per a alguna de les seves línies, però no per a la totalitat.

El certificat d'AENOR verifica l'acompliment de la norma UNE-EN 13816, que especifica els criteris que ha de tenir en compte una empresa de transport públic de viatgers per definir els objectius de qualitat del servei i per realitzar-ne el control i seguiment. La norma recull compromisos de qualitat que afecten directament el viatger, com són: els horaris i freqüències de pas; el grau d'ocupació; la qualitat en el confort, tenint en compte els seients, l'espai, la conducció o la neteja; la seguretat; l'atenció al públic respecte a l'adquisició de bitllets, informació de les parades o interrupció del servei; l'impacte ambiental respecte a les emissions no contaminants, el soroll o el consum d'energia.

Millora constant del servei

En el cas de Mataró Bus, AENOR destaca entre altres aspectes que la totalitat de la flota està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda i que a cada marquesina s'informa de l'arribada prevista a qualsevol hora del dia.

L'obtenció d'aquest certificat per part de Mataró Bus està en consonància amb l'objectiu de millora constant de la qualitat del servei de transport públic, inclòs en el Programa d'Actuació Municipal 2006. Amb aquesta certificació, Mataró Bus ha volgut anar més enllà de l'acompliment de la norma ISO 9001:2000, tot establint un sistema organitzatiu i documental que assegurés que l'empresa realitza la seva activitat amb determinats requisits de qualitat.

Normalització i certificació

AENOR és l'entitat responsable a Espanya de l'elaboració de les normes UNE, documents d'aplicació voluntària que proporcionen solucions pràctiques de millora de la qualitat, basades en l'experiència. La certificació és l'acció que desenvolupa una entitat reconeguda com independent de les parts interessades, mitjançant la qual es manifesta que es disposa de la confiança adient en que un producte, procés o servei és conforme amb una norma. La certificació és voluntària.