Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el 158 aniversari de l'arribada del ferrocarril a la ciutat

Escoltar

Mataró commemora el 158 aniversari de l'arribada del ferrocarril a la ciutat

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, Alícia Romero, i el president del Cercle Històric Miquel Biada BCN-Mataró, Antoni Biada, van presentar ahir en roda de premsa els actes que commemoraran els 158 anys de l'arribada del ferrocarril a Mataró, el primer de tota la península.

Al llarg de dos dies, el divendres 27 d'octubre i el dissabte 28 d'octubre, es faran un seguit d'activitats relacionats amb el món ferroviari que tenen com objectiu recuperar i difondre un fet tan significatiu de la memòria històrica com que el 28 d'octubre es commemora el 158 aniversari de l'arribada del ferrocarril a la ciutat de Mataró, el primer de tota la península.

Programa d'activitats

. Divendres 27 d'octubre
19 h € Can Palauet (carrer d'en Palau, 32-34)
Conferència "El ferrocarril del segle XXI" a càrrec de Manuel Villalante, director de Coordinació i Expansió de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

. Dissabte 28 d'octubre
De les 11 a les 20 h € Plaça de Santa Anna
Fira ferroviària i Circuit de tren en miniatura d'Amics del Ferrocarril de L'Hospitalet

12 h € Plaça de Miquel Biada
Ofrena floral al monument de Miquel Biada

18 h € Plaça de Santa Anna
Ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Mataró

20 h € Hotel Ciutat de Mataró (Camí Ral, 648)
Trobada de la família Biada i descendents dels membres de la primera Junta del Ferrocarril. Ressenya històrica "Quan el camí de ferro engegà. Barcelona-Mataró 1848" a càrrec de Glòria Santa-Maria Batlló, de la família Roca.