Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró convoca una campanya extraordinària de donació de sang per augmentar les reserves per a l'estiu

Escoltar

Mataró convoca una campanya extraordinària de donació de sang per augmentar les reserves per a l'estiu

El proper dijous 3 d'agost a Mataró hi haurà una campanya extraordinària de donació de sang. La campanya, que es farà a la primera planta de l'Ajuntament (La Riera, 48), servirà per augmentar les reserves del Banc de Sang i Teixits i fer front a les necessitats previstes durant l'estiu (operacions, emergències...). L'extracció es farà de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h. La campanya està organitzada pel Banc de Sang i Teixits i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i la colla castellera Capgrossos.

Aquesta campanya coincideix amb la crida que ha fet aquests dies el Banc de Sang i Teixits a la població perquè doni sang, donat que les reserves del banc es troben gairebé a la meitat del nivell requerit. Perquè les reserves es trobin a un nivell òptim caldria una mitjana de mil donacions de sang diàries.

La jornada està oberta a tothom i pretén ser un acte solidari i de conscienciació sobretot tenint en compte que a Catalunya fan falta 300.000 donacions durant l'any per atendre totes les necessitats.

Quant a la mitjana, Mataró va tenir 27,9 donants per cada mil en el 2005 mentre que la mitjana a Catalunya va ser del 36,23 per cada mil.

Les condicions bàsiques per poder donar sang són: tenir més de 18 anys, pesar 50 k o més i en cas de ser dona no estar embarassada.