Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró disposa de 5 ambulàncies per fer front a les urgències

Escoltar

Mataró disposa de 5 ambulàncies per fer front a les urgències

A partir de l'1 de juliol Mataró disposarà de 5 ambulàncies destinades al transport sanitari urgent i que permetran que les urgències puguin ser ateses en uns 5 minuts. La posada en marxa d'aquest nou model de transport sanitari ha estat impulsat pel Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb els ajuntaments.

Aquest nou model de transport sanitari consisteix bàsicament en separar el transport sanitari programat de l'urgent garantint així una millor cobertura de les emergències i més eficiència en el transport programat.

Al Maresme, on hi haurà ambulàncies distribuïdes als municipis d'Arenys de Mar, Calella, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Tordera, Vilassar de Mar i Canet de Mar, el desplegament incorporarà 22 ambulàncies a l'estiu i 19 a l'hivern.

A Mataró, les 5 ambulàncies tindran la seva base en els següents equipaments:

. Ambulància SVB (Suport Vital Bàsic) 24 h: Policia Local (plaça de Granollers, 11)
. Ambulància SVB (Suport Vital Bàsic) 24 h: Cotxera del Grup La Pau (carrer de Juan de la Cierva, 44-48)
. Ambulància SVB (Suport Vital Bàsic) 24 h: Hospital de Mataró (carretera de Cirera, s/n)
. Ambulància SVB (Suport Vital Bàsic) 12 h: CAP del Camí del Mig (Camí del Mig, 35)
. Ambulància SVA (Suport Vital Avançat) 24 h: Hospital de Mataró (carretera de Cirera, s/n)

Les ambulàncies SVB estan integrades per tècnics sanitaris i les de SVA per un metge i un infermer.

La coordinació i distribució de les ambulàncies la porta a terme l'empresa SEMSA (Sistema d'Emergències Mèdiques, SA), empresa pública adscrita al Servei Català de la Salut, que a Mataró ha adjudicat al Grup La Pau el transport sanitari urgent i el programat al grup TSC.

Les ambulàncies d'emergències estan equipades amb GPS per ser localitzades de seguida i la que estigui més propera i disponible prestarà el servei. També a nivell d'imatge es podran distingir perquè estan rotulades en colors groc i taronja. El telèfon d'emergències és el 061.