Mataró és escollida per participar en el projecte europeu Mateo

Mataró ha estat escollida, juntament amb l'Ajuntament de Manresa, la UOC, una universitat d'Holanda i dues de la República Txeca, per participar en el projecte interregional MATEO liderat pel Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte vol fomentar la creació d'empreses TIC i estimular la transferència tecnològica com a element clau per a indústries i empreses. Mateo suposa una inversió total de 7.858.252 d'euros i finalitzarà al desembre 2007. L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) participa en el subprojecte anomenat E-CLUE 4 que té un pressupost de 394.678 euros.

Objectius generals del projecte MATEO

L'objectiu principal del projecte és intensificar la relació entre les empreses i grups de recerca de vàries regions Europees €Catalunya, Nord Brabant (Països Baixos), LLombardia (Itàlia) i South-West Bohemia (República Txeca)€, amb l'objectiu de fomentar la cooperació tecnològica internacional i incrementar així la competitivitat empresarial d'aquestes zones. A nivell més operatiu, el projecte pretén:

  • Crear estudis de prospectiva d'alimentació, aeronàutica, farmacologia, energies renovables, biotecnologia, materials avançats, mecatrònica i processos aplicats al tèxtil.
  • Posar en marxa projectes de transferència tecnològica entre centres de les regions participants en el projecte.
  • Posar en marxa projectes d'ajut a la creació d'empreses de base tecnològica on participin entitats de les regions participants en el projecte.

E-CLUE 4

Els objectius específics del subprojecte en el que participa l'IMPEM són:

  • Analitzar els clústers d'emprenedoria en cadascuna de les regions participants.
  • Analitzar l'impacte socioeconòmic derivat de la implementació d'una plataforma per a emprenedors.
  • Dissenyar una plataforma virtual per revitalitzar l'emprenedoria en les regions del projecte Mateo.

El pla de treball es formalitza en quatre trobades dels participants. La primera es va dur a terme a Manresa el passat octubre. Les properes reunions tindran lloc a Països Baixos (desembre 2006), República Txeca (març 2007) i Barcelona (Juny 2007).