Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró és escollida per participar en el projecte europeu Mateo

Escoltar

Mataró és escollida per participar en el projecte europeu Mateo

Mataró ha estat escollida, juntament amb l'Ajuntament de Manresa, la UOC, una universitat d'Holanda i dues de la República Txeca, per participar en el projecte interregional MATEO liderat pel Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte vol fomentar la creació d'empreses TIC i estimular la transferència tecnològica com a element clau per a indústries i empreses. Mateo suposa una inversió total de 7.858.252 d'euros i finalitzarà al desembre 2007. L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) participa en el subprojecte anomenat E-CLUE 4 que té un pressupost de 394.678 euros.

Objectius generals del projecte MATEO

L'objectiu principal del projecte és intensificar la relació entre les empreses i grups de recerca de vàries regions Europees €Catalunya, Nord Brabant (Països Baixos), LLombardia (Itàlia) i South-West Bohemia (República Txeca)€, amb l'objectiu de fomentar la cooperació tecnològica internacional i incrementar així la competitivitat empresarial d'aquestes zones. A nivell més operatiu, el projecte pretén:

  • Crear estudis de prospectiva d'alimentació, aeronàutica, farmacologia, energies renovables, biotecnologia, materials avançats, mecatrònica i processos aplicats al tèxtil.
  • Posar en marxa projectes de transferència tecnològica entre centres de les regions participants en el projecte.
  • Posar en marxa projectes d'ajut a la creació d'empreses de base tecnològica on participin entitats de les regions participants en el projecte.

E-CLUE 4

Els objectius específics del subprojecte en el que participa l'IMPEM són:

  • Analitzar els clústers d'emprenedoria en cadascuna de les regions participants.
  • Analitzar l'impacte socioeconòmic derivat de la implementació d'una plataforma per a emprenedors.
  • Dissenyar una plataforma virtual per revitalitzar l'emprenedoria en les regions del projecte Mateo.

El pla de treball es formalitza en quatre trobades dels participants. La primera es va dur a terme a Manresa el passat octubre. Les properes reunions tindran lloc a Països Baixos (desembre 2006), República Txeca (març 2007) i Barcelona (Juny 2007).