Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura el nou Espai Jove de la Llàntia situat al carrer de Teià

Escoltar

Mataró inaugura el nou Espai Jove de la Llàntia situat al carrer de Teià

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va inaugurar dissabte passat, 16 de desembre, el nou Espai Jove de la Llàntia, situat al número 5 del carrer de Teià. El nou equipament municipal està ubicat a la planta semisoterrada de l'edifici d'habitatges de lloguer per a joves que l'empresa municipal Prohabitatge va promoure en aquest carrer.

El local, que ocupa 630 m2, queda dividit en diferents espais. L'accés, al carrer de Teià, està situat a la part més baixa de l'edifici i es fa mitjançant una escala i una rampa. Els tancaments dels diferents espais s'han fet amb plafons de tipus pladur dissimulant al màxim els pilars metàl·lics existents.

A la banda del local que dóna a la façana de l'edifici, que queda semisoterrada en relació al carrer de Teià, hi ha una sala central de dinamització de 80,25 m2, i una sala d'ordinadors de 43,55 m2. Ambdós espais tenen ventilació i llum directa per les finestres que donen al carrer.

La banda del local més soterrada té sortida a un pati triangular interior, que servirà per a ventilació i proporcionarà il·luminació a una sala taller de 86,20 m2 i una sala d'estudi i formació de 48,65 m2.

També hi ha, com a espais interiors, una sala d'actes, de 80,40 m2, una oficina de gestió interna, de 18,15 m2, 3 magatzems i serveis. L'equipament té una sortida d'emergència amb accés al vestíbul de planta baixa dels habitatges.

L'empresa Servicios y Obras Barcelona, SL ha executat els treballs per un import d'adjudicació de 446.263 euros.

Pla d'usos

L'Espai Jove de la Llàntia estarà gestionat per l'Associació Cultural Enlleura't, que disposa de 3 dinamitzadors i duu a terme també les activitats del programa Nit Oberta. A l'equipament del carrer de Teià es traslladen les activitats que es duien a terme a local del carrer de la Boixa, afectat per les obres del PEMU de la Llàntia. Està previst, però, que l'equipament pugui acollir les activitats organitzades per altres entitats del territori.

L'espai serà un punt de trobada per a majors de 12 anys. Disposa de jocs de taula, tennis taula i futbolí, a més de 6 ordinadors que es preveu ampliar fins a 14. La sala d'ordinadors serà d'accés lliure amb la possibilitat de programar en el futur tallers o cursos.

La sala d'actes podrà acollir espectacles de petit format. La programació dels tallers i cursos es definirà d'acord a les necessitats i interessos plantejats pels usuaris de l'espai.

L'equipament estarà obert de dilluns a dissabte de 17 a 20.30 hores. Els dissabtes també estarà obert de 21 a 23 hores per acollir les activitats del Nit Oberta.