Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura la nova urbanització de la ronda de Rafael Estrany

Escoltar

Mataró inaugura la nova urbanització de la ronda de Rafael Estrany

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va inaugurar el passat dissabte, 30 de setembre, la nova urbanització de la ronda de Rafael Estrany. L'actuació ha permès acostar als veïns del sector els equipaments i la zona verda situats a l'espai delimitat entre el vial i la riera de Sant Simó, pacificant el trànsit i augmentant la seguretat dels vianants.

Abans de la inauguració oficial, es van celebrar diferents activitats lúdiques i esportives: una pedalada popular, organitzada pel Club Ciclista Iluro, un campionat de petanca a les instal·lacions del Club Petanca Rocafonda, i un partit de futbol de les categories infantils organitzat pel Club de Futbol Rocafonda.

La inauguració va tenir lloc a les 18.00 hores i va comptar amb l'assistència del delegat del Govern de Catalunya, Joan Rangel. També hi van assistir el president del Pla integral de Rocafonda-El Palau, Oriol Batista, i la regidora d'Obres, Montserrat López.

Després de l'acte d'inauguració va tenir lloc una actuació musical a càrrec de la Big Band Jazz Maresme, que ha comptat amb la cantant Txell Sust i el trompetista Raynald Colom com a convidats especials.

Descripció de les obres

Els treballs han afectat a tota la ronda, entre la plaça de Josep Cusachs i la carretera de Mata, amb una superfície total de 10.240 m2. Es tracta de l'única avinguda ampla de la part nord del barri, i canalitza el trànsit de la ronda de Mataró (C-32). El fet que bona part dels equipaments d'aquest sector estiguin situats a l'altra banda de la ronda de Rafael Estrany obliga els vianants a travessar sovint el vial.

La urbanització de la ronda de Rafael Estrany forma part d'un projecte més ampli que s'està executant per fases i que inclou, entre altres actuacions, la construcció de dos aparcaments, un en superfície i un altre soterrat i, a la coberta d'aquest darrer, la construcció d'una plaça pública.

Les obres d'urbanització de la ronda han permès convertir en zona de vianants el tram comprès entre el carrer de Pablo Ruiz Picasso i el carrer dels Músics Cassadó. Aquest tram s'ha urbanitzat a un sol nivell i s'ha convertit en zona de prioritat invertida, per donar preferència als vianants.

En els altres dos trams, compresos entre el carrer de Pablo Ruiz Picasso i la carretera de Mata, i entre el carrer dels Músics Cassadó i la plaça de Josep Cusachs, s'ha reduït la calçada, que abans ocupava 13 metres i ara 6, i s'han ampliat les voreres. Al costat sud hi ha un aparcament en cordó de 2 metres mentre que al costat nord hi ha un carril bici.

Al cantó nord del vial s'han instal·lat dues fileres de punts de llum, de 4,5 metres d'alçada, amb dues bombetes de vapor de sodi de 100 W cadascuna. Al tram per a vianants del cantó sud s'ha instal·lat una filera de columnes de 7 metres d'alçada. Per a la resta del cantó sud es manté l'enllumenat existent.

A tot el vial s'han col·locat embornals de nova planta per a la recollida d'aigües. S'ha instal·lat un sistema de reg automatitzat, i també una xarxa paral·lela per a boques de reg de comandament manual. Pel que fa a l'arbrat, s'hi ha plantat perers (Pyrus Calleyana Chanticleer).

Al llarg de tot el vial s'hi han col·locat bancs i papereres. A la zona amb prioritat invertida s'han instal·lat pilones.

Les obres han estat executades per l'empresa COPCISA i han tingut un cost de 1.398.846 euros. L'actuació s'inclou dins el Pla Integral de Rocafonda-El Palau, i el 80% ha estat finançat pel Fons Social Europeu de la Unió Europea.