Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró lliura els guardons de la 6a edició dels Premis Cre@tic durant la celebració de la primera Nit de l'empresa

Escoltar

Mataró lliura els guardons de la 6a edició dels Premis Cre@tic durant la celebració de la primera Nit de l'empresa

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va presidir ahir la Nit de l'empresa, organitzada per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) amb la voluntat de convertir-se en una trobada anual amb els empresaris de la ciutat. La cita ha inclòs l'acte de lliurament dels premis Cre@tic i un reconeixement als comportaments empresarials socialment responsables.

6a edició dels Premis Cre@tic

En aquesta primera Nit de l'empresa va tenir lloc l'acte de lliurament dels Premis Cre@tic a la millor iniciativa empresarial relacionada amb les noves tecnologies, que arribaven enguany a la sisena edició.

L'IMPEM va convocar al juny la 6a edició dels Premis Cre@tic. Els premis tenen com a objectiu afavorir l'esperit emprenedor i les iniciatives empresarials en l'àmbit de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Enguany s'inclou, per tercer any, un accèssit al millor projecte fi de carrera realitzat a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, amb l'objectiu de promoure l'esperit emprenedor i la cultura de la innovació entre el col·lectiu universitari de la nostra ciutat.

En aquesta edició dels Cre@tic s'han presentat 9 projectes empresarials de noves tecnologies i 7 projectes fi de carrera.

El primer premi, dotat amb 6.000 euros, ha estat per a GYM VR, presentat per Lourdes Serra i Pedro Álvarez. Es tracta d'un projecte de realitat virtual aplicada a l'activitat esportiva. El jurat ha destacat el projecte per l'aplicació de les TIC en un sector en expansió com és l'esport, amb la combinació de dos hàbits fins ara distanciats: l'oci sedentari que suposen les videoconsoles enfront de la pràctica esportiva.

El segon premi, dotat amb 3.000 euros, ha estat per a WEBTYPES. El projecte és un conjunt integrat d'aplicacions web presentat per Thomas Maas i Saimon Moore. El jurat ha destacat el foment de treball en xarxa, les aliances i el treball en grup que genera, amb solucions innovadores, i la facilitat d'ús de les eines que proposa.

El tercer premi, dotat amb 1.500 euros, ha estat per a NETCLUB, presentat per Arnau Campamà. Es tracta d'un videoclub via web. El jurat ha volgut destacar que, malgrat les possibles dificultats tècniques actuals, presenta un potencial de futur molt interessant.

El jurat ha atorgat també una menció especial a POREC, projecte presentat per Josep Maria Gaya que consisteix en el disseny d'una xarxa de reg amb un tub geotèxtil exsudant, incorporant teixits intel·ligents per l'agricultura. El jurat ha destacat que es tracta d'un projecte molt interessant i positiu per a la indústria del Maresme.

A banda dels premiats, la resta de projectes que s'han presentat enguany són:

- IMes Instal: a càrrec de Sandra Cantero

- Ek-Site (eknowledge): a càrrec d'Óscar Escudero i Rut Rodríguez

- SYSDIVISION: a càrrec d'Iván Belmonte i Mauro Pompilio

- Movie Cars: a càrrec de Luciano Matias

- ILUROADIS: a càrrec d'Abel Alba, David Espinosa, Ivan Alba i Sergi Ribas.

Pel que fa a l'accèssit al millor projecte de fi de carrera de l'EUPMT, dotat amb 600 euros que aporta la mateixa escola, aquest ha estat per a Iván Toro, pel seu treball "Sistema d'exploració Plantar" (PodoCam). Es tracta d'un sistema d'exploració en el camp de la podologia, fent ús d'una plataforma optomètrica que permeti detectar patologies al peu. El jurat ha considerat que és un projecte clarament orientat al mercat, que cobreix una necessitat i que evidencia la importància de la transferència de coneixement de la universitat al món empresarial.

Els Premis Cre@tic han comptat com a jurat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Fundació TecnoCampus, el Pacte Local per a l'Ocupació, l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, el Programa INNOVA de l'UPC, la Generalitat de Catalunya, l'Associació Gentic, el Grupo Intercom, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Cidem.

Reconeixement a les bones pràctiques

Durant la Nit de l'empresa també va tenir lloc el lliurament de plaques de reconeixement a les primeres 12 empreses on han estat detectats comportaments socialment responsables. Les accions de responsabilitat social desenvolupades per aquestes 12 empreses van quedar reflectides en un llibre editat enguany per l'IMPEM, que té previst editar un segon recull d'experiències.