Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en un projecte pioner per oferir informació i serveis de l'Ajuntament a través de la televisió

Escoltar

Mataró participa en un projecte pioner per oferir informació i serveis de l'Ajuntament a través de la televisió

La Generalitat, els ajuntaments de Mataró i Vilanova, van presentar divendres el projecte T-GOVERN al Centre Internacional de Premsa de Barcelona. En l'acte van participar la Secretaria general de Telecomunicacions de la Generalitat, Marta Continente, el director general de la Corporació Catalana de Ràdio Televisió, Joan Majó, i els alcaldes de Mataró i Vilanova i la Geltrú, Joan Antoni Baroni i Joan Ignasi Elena.

El director d'Activa Multimèdia Digital, l'empresa pública que s'encarrega del desenvolupament de la iniciativa, Joan Rosés, n'ha explicat els detalls. T-Govern és una prova pilot amb l'objectiu de disposar d'estudis fiables sobre la viabilitat i la posada en marxa de serveis d'atenció al ciutadà a través de la Televisió Digital Terrestre (TDT). L'estudi definirà com s'han d'adaptar els continguts de l'Administració a un nou mitjà com és la TDT i estudiarà en profunditat la tecnologia, la resposta i les necessitats dels usuaris potencials.

Les proves es faran als laboratoris situats a Mataró i Vilanova i la Geltrú. El de Mataró s'instal·larà a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i, un cop acabat aquest projecte, quedarà per sempre al centre docent amb l'objectiu que els alumnes puguin beneficiar-se. En aquesta sala s'instal·laran televisions on un grup d'usuaris podrà experimentar en la navegació per la TDT, tant pels canals dels programes com pels serveis interactius que són objecte d'aquesta prova pilot, que emetran de manera simulada però amb continguts reals i actualitzats.

A través del comandament a distància de TDT, les persones que participin en l'estudi navegaran per aquests serveis, que recolliran continguts tant de la Generalitat com dels ajuntaments: notícies, oci, ajudes i subvencions, ofertes de treball a l'administració i campanyes informatives diverses. La idea és que als laboratoris s'estudiïn aspectes relacionats amb la navegació i usabilitat del comandament a distància i els participants en l'estudi podran experimentar amb continguts de navegació interactiva que tenen caràcter informatiu.

Paral·lelament, a Activa Multimèdia s'experimentà amb els diferents sistemes de tecnologia que permeten interactivitat entre emissor i usuari, és a dir, una resposta del televident. En aquests moments s'estan seleccionant ja els 400 usuaris de Mataró i Vilanova que participaran en l'estudi com a usuaris de la TDT i que seran convocats en tres ocasions a passar pels laboratoris. Als participants en l'estudi se'ls obsequiarà amb un decodificador de TDT interactiva, és a dir amb tecnologia MHP. El projecte T-GOVERN té un pressupost de 340.000 euros i finalitzarà la primavera del 2007 amb la publicació dels resultats de l'estudi.