Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Ràdio comença a emetre en proves amb un programa especial amb motiu de la Crida de Les Santes

Escoltar

Mataró Ràdio comença a emetre en proves amb un programa especial amb motiu de la Crida de Les Santes

L'emissora municipal Mataró Ràdio farà aquesta tarda la seva primera emissió en proves amb un programa especial amb motiu de la Crida de Les Santes que es farà en directe des de l'Ajuntament. Es pretén, d'aquesta manera, copsar l'ambient que es viurà tant al carrer com des del balcó del Saló de Sessions, on hi haurà les autoritats.

El programa, que començarà a les 18.00 hores i acabarà quan finalitzi la Crida, serà presentat pels periodistes mataronins Anna Lasaga i Espartac Peran. Comptarà amb diferents entrevistes que s'aniran entrellaçant al llarg de la tarda.

Entre les 18.00 i aproximadament les 19.30 hores, quan les figures que participen a la Crida començaran a dirigir-se cap a l'Ajuntament, el programa es podrà sentir al carrer mitjançant la megafonia externa i a través del 89.3 FM, la freqüència assignada a l'emissora. A partir d'aquesta hora, el programa només es podrà sentir per ràdio. Així mateix, es preveu que COM Ràdio retransmeti la primera part del programa (als voltants de les 18.15 hores) a tota la seva xarxa d'emissores locals.

El senyal s'enviarà des de l'Ajuntament als estudis de l'emissora, al Centre Cívic Pla d'en Boet, mitjançant connexió telefònica de XDSI, i des d'allà a l'antena col·locada al Parc Forestal per arribar a tota la ciutat.

Adjudicació de la programació

El Consell d'Administració de Mataró Audiovisual, reunit ahir en sessió extraordinària, va decidir adjudicar a l'empresa Compagina SL la contractació dels informatius de l'emissora. L'adjudicació és fruit d'un procediment negociat, després de què es declarés desert el concurs públic per cobrir els informatius. El contracte s'ha adjudicat per un import de 120.000 €/any .

L'equip d'informatius estarà format per 4 periodistes que faran butlletins horaris de 7.00 a 22.00 hores, dos informatius diaris de mitja hora de dilluns a divendres i un de diari durant els caps de setmana. La programació d'informatius cobreix els 12 mesos de l'any.

Pel que fa els programes esportius, aquests han estat adjudicats a Televisió de Mataró, entre les dues propostes que es van presentar al concurs. Aniran a càrrec d'un equip de 6 persones, que compten a més amb un grup de col·laboradors. Es preveu un programa els divendres i un altre els dilluns al vespre, a més de les retransmissions dels esdeveniments esportius, tant de cap de setmana com fora del calendari habitual. El contracte s'ha adjudicat per un import de 25.000 €/any .

El concurs per adjudicar la contractació del programa magazín s'ha declarat desert. A partir d'ara s'obrirà un procediment negociat per valorar diferents propostes presentades en els darrers dies.

Pel que fa al servei de captació de la publicitat de l'emissora, s'ha arribat a un acord amb l'empresa Publicitat Fermalli.

D'altra banda, la direcció de l'emissora ha rebut fins el moment més de 100 propostes de programes de possibles col·laboradors, entre els proposats per les entitats de la ciutat i per ciutadans a títol individual.

Inici de les emissions regulars

Està previst que Mataró Ràdio comenci les emissions regulars el proper 11 de setembre. Durant aquesta setmana, i després del programa especial d'aquesta tarda, al 89.3 FM es podrà sentir la programació habitual de COM Ràdio, amb desconnexions per intercalar les falques que anuncien que l'emissora es troba en proves, així com també les falques amb la programació diària de Les Santes. A partir de la setmana que ve i fins l'11 de setembre se sentiran falques de l'emissora.

Està previst que a finals d'agost el Consell d'Administració de Mataró Audiovisual doni el vistiplau a la graella de programació definitiva de l'emissora. D'altra banda, les obres dels estudis de la ràdio, al Centre Cívic Pla d'en Boet, estan pràcticament enllestides. La inauguració està prevista per al 9 de setembre.