Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Ràdio obre les portes als col·laboradors

Escoltar

Mataró Ràdio obre les portes als col·laboradors

Amb motiu de la posada en marxa de l'emissora municipal Mataró Ràdio, en els darrers mesos s'ha presentat el projecte als membres dels diferents consells municipals de participació de la ciutat, que aglutinen una important representació del món associatiu de Mataró. Així mateix, i per poder arribar a totes i cadascuna de les entitats i associacions mataronines, s'ha fet una tramesa informativa en les darreres setmanes, en la que es presenta el projecte d'emissora i es convida a la participació en la programació.

Aquesta setmana, però, es dóna un pas més amb la finalitat que el projecte arribi a la ciutadania, amb una campanya a través de mitjans escrits i d'Internet, amb la que també es dóna a conèixer la marca identificativa de l'emissora i la freqüència (89,3 Fm) en la que es podrà escoltar.

L'objectiu de la campanya és fer arribar a tots els mataronins i mataronines el missatge que Mataró Ràdio serà l'emissora de la ciutat, una emissora de proximitat, en la que la participació hi tindrà un paper fonamental. Seguint aquesta línia, que resumeix bona part dels principis de l'emissora, es convida a totes aquelles persones interessades en el món radiofònic a presentar les propostes de programes a través dels quals els agradaria col·laborar desinteressadament, per construir, entre tots, la ràdio de la ciutat.

Totes aquelles persones que ho desitgin poden fer arribar les seves propostes a través del formulari que trobaran a la plana web http://www.mataro.cat/mataroradio/collabora.htm, o bé enviant la seva proposta a l'adreça mataroradio@ajmataro.es. La informació que es demana és la relativa a les dades personals de la persona que ho proposa, o bé de l'entitat que representa, el tema del programa i la seva descripció, la durada, la periodicitat i mitjans que requereix.

La direcció de l'emissora estudiarà la viabilitat de cadascuna de les propostes, perquè el Consell d'Administració de l'organisme gestor de Mataró Ràdio pugui prendre una decisió sobre la incorporació de les diferents propostes ciutadanes a la graella. Mataró Ràdio iniciarà les seves emissions a partir del mes de setembre. El passat mes d'abril, l'Ajuntament va començar les obres necessàries per posar en marxa l'emissora.

Totes les persones que col·laborin amb l'emissora, sigui a títol individual o bé en nom d'una entitat, hauran de comprometre's a complir el que estableix al Reglament de funcionament i participació, que la comissió portarà a l'aprovació definitiva del Ple municipal el proper mes de juny, i que és el compromís que garanteix que els continguts de les emissions s'ajusten als principis de l'emissora.

La marca

El símbol, que a partir d'ara identificarà Mataró Ràdio, ha estat dissenyat pel Servei de Comunicació de l'Ajuntament, a partir de la simbologia de les ones com a canal de comunicació. Dues parts diferenciades pel color recullen, per una banda, la tradició mediterrània que té el mar com a protagonista i, per l'altra, la transformació de les ones a l'aigua per ones hertzianes.

Quant als colors del símbol, recull els de la bandera de la ciutat reinterpretats en una clau més viva, per aconseguir més lluminositat i poder conformar una composició de colors ben diferenciats atenent a criteris de perceptibilitat, de llegibilitat i de contrast.