Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 150 alumnes de secundària participen en el Taller de formació en prevenció de la sida

Escoltar

Més de 150 alumnes de secundària participen en el Taller de formació en prevenció de la sida

Avui dijous, 16 de novembre, s'ha iniciat el Taller de formació en prevenció de la sida en el qual participen 156 alumnes de 7 centres d'ensenyament secundari de la ciutat. El taller està organitzat per l'associació ÀMBITprevenció i els serveis de Joventut i de Salut Pública de l'Ajuntament.

L'objectiu del taller és formar els joves, alumnes de 4t d'ESO i de batxillerat, per tal que puguin donar informació als seus companys sobre la malaltia de la sida el proper dia 1 de desembre, Dia mundial de la sida, a través de taules informatives o altres activitats que es facin en els instituts.

El taller consta d'una sessió informativa i de la representació d'una obra de teatre. La sessió informativa: "Formació d'iguals en prevenció de la sida" s'ha fet avui dijous i es tornarà a fer el dimecres 22 de novembre, al llarg de dues hores en dos horaris diferents: de 9 a 11 h i una altra d'11.30 a 13.30 h a la sala d'actes de la Fundació Hospital (carrer de Sant Pelegrí, 3).

El taller s'iniciarà i acabarà amb l'explicació de contes per ajudar a pensar entorn les decisions que es poden prendre. A més s'informarà sobre: Què és la sida?; Vies de transmissió del VIH; Mesures preventives; Què vol dir seropositiu? Aspectes psicosocials de la sida; Com podem ajudar una persona seropositiva; Presentació dels materials que tindran sobre la taula d'informació el dia 1 de desembre i presentació de l'Àmbit Maresme.

Pel que fa a l'obra de teatre, es representarà "Que sí, vida!" que anirà a càrrec de Teatracció el dia 23 de novembre a les 15.30 h al Centre Cívic Pla d'en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6). L'obra és de petit format i tracta la prevenció de la sida i les malalties de transmissió sexual (MTS) d'una manera interactiva i divertida. L'activitat té forma de fòrum de teatre i s'articula en dues parts diferents: un espectacle teatral que introdueix la problemàtica de la sida i les MTS i un debat teatral en el qual els joves són convidats a participar-hi activament.

Al taller hi participen 156 alumnes dels 7 centres escolars següents: IES Alexandre Satorras, IES Thos i Codina, IES Josep Puig i Cadafalch, IES Pla d'en Boet, IES Miquel Biada, Escola Pia Santa Anna i el Centre d'Estudis Freta.