Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 400 alumnes de primària participaran en la quarta Trobada del joc de l'aualé

Escoltar

Més de 400 alumnes de primària participaran en la quarta Trobada del joc de l'aualé

Demà dijous el pavelló de Cirera (avinguda del Corregiment, 62) serà l'escenari de la quarta Trobada del joc de l'aualé. Aquesta activitat forma part del Pla Municipal per a la Nova Ciutadania i està organitzada conjuntament pel Servei de Nova Ciutadania i el Patronat Municipal d'Esports.

La trobada s'iniciarà a les 9.30 h i fins a les 11 h es jugaran partides d'aualé entre els diferents grups-classe. A les 11 h es repartirà l'esmorzar i a les 11.30 hores el regidor de Benestar Social i Nova Ciutadania, Oriol Batista, i el president del Patronat Municipal d'Esports, Ivan Pera, faran el lliurament de diplomes. També es repartirà un obsequi a tots els alumnes participants.

Durant tres mesos 11 centres escolars d'ensenyament primari públics i concertats de la ciutat han participat en l'aprenentatge i pràctica d'aquest joc africà. La trobada té com objectiu que els alumnes dels diferents centres puguin jugar entre ells.

Està previst que hi participin 425 nens de 6è de primària de les següents escoles:

. CEIP Torre Llauder
. Escola Valldemia
. CEIP Cirera
. CEIP Josep Montserrat
. CEIP Àngela Bransuela
. Escola Cor de Maria
. CEIP Germanes Bertomeu
. GEM
. CEIP J. Manuel Peramàs
. Escola Balmes
. Salesians

Què és el joc de l'aualé?

L'aualé és un joc africà de càlcul i estratègia que treballa la cooperació entre els participants. El joc serveix com a mitjà per treballar i desmuntar alguns prejudicis com la posició social o el nivell formatiu de les persones procedents d'altres països.

L'aualé és un tauler format per diferents rengleres de forats i unes peces (llavors) que es mouen pels forats simulant l'acció de sembrar.

Es juga tradicionalment al nord del Golf de Guinea, des de Gabon fins al Senegal, amb petites variants locals. Tot i que també es pot trobar a les Antilles donat que va ser portat pels africans que s'hi van desplaçar. A més també està escampat per diferents països de sudamèrica, Egipte, Índia, Sri Lanka, Indonèsia, Malàisia i Filipines fent que hi hagi tantes varietats com llocs on es juga. L'aualé també és conegut per altres noms com wari, walle, awari, awaoley o wouri, entre d'altres.