Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prohabitatge Mataró fa el sorteig per adjudicar de nou els habitatges públics de lloguer del carrer de Francisco Herrera

Escoltar

Prohabitatge Mataró fa el sorteig per adjudicar de nou els habitatges públics de lloguer del carrer de Francisco Herrera

La societat municipal Prohabitatge Mataró, S.A. va efectuar ahir el sorteig per adjudicar de nou 13 habitatges públics de lloguer del carrer de Francisco Herrera 82-88, donat que els propers mesos de juny i juliol finalitzen els contractes amb els llogaters actuals, els primers que van accedir a la promoció l'any 2001. Els habitatges s'acullen al Pla per al dret a l'habitatge de la Generalitat de Catalunya, i s'adjudiquen per contractes de cinc anys improrrogables, per tal d'oferir l'accés a l'habitatge a un major nombre de persones.

Està previst que els habitatges es puguin lliurar als nous llogaters la setmana del 17 al 21 de juliol. Avui s'ha publicat la llista d'adjudicataris, que es pot consultar a les oficines de Prohabitatge Mataró, a les oficines d'atenció ciutadana (OFIAC), als centres cívics i al web de l'Ajuntament. El dia 7 de juny es convocarà als guanyadors a la sala de reunions de PUMSA per tal que puguin escollir l'habitatge i formalitzar la seva reserva. Posteriorment, i a partir del 19 de juny es procedirà a fer la reparació i/o condicionament dels pisos.

Característiques dels sol·licitants

Durant el termini de presentació de sol·licituds, que va tenir lloc del 3 al 21 d'abril, es van lliurar un total de 191 peticions, de les quals 132 van ser admeses i 59 excloses per motius com no acreditar els ingressos mínims necessaris o bé superar-los, acreditar menys de dos anys d'empadronament o per manca d'altra documentació necessària.

Pel que fa als admesos, es van elaborar tres llistes diferents tenint en compte els tres grups d'adjudicació previstos dins les bases del concurs: el grup I, per a les persones que optaven als pisos de 54 m2 on només podien accedir les composicions familiars d'una o dues persona; el grup II, per als de 64 m2 i composició familiar amb un mínim de tres membres i un màxim de quatre; i el grup III, per als habitatges de 70 m2 on podien accedir composicions familiars amb un mínim de quatre membres i un màxim de sis.

Un total de 195 sol·licitants, tant admesos com no, són menors de 35 anys, 77 tenen entre 35 i 60 anys i vuit són majors de 60 anys. Els menors de 35 anys són sol·licitants majoritaris d'habitatges tant del grup I (85%) com del grup II (67%), mentre que el percentatge de sol·licituds del grup III dins d'aquesta franja d'edat ha estat d'un 41%. Les persones de 35 a 50 anys són sol·licitants majoritàries del grup III (59%), i ho han estat en menor mesura dels grups I (11%) i II (30%). En quant als majors de 60 anys, han demanat pisos dels grups I (4%) i II (3%), però no han presentat cap sol·licitud per als habitatges del grup III.

Característiques dels habitatges

Els habitatges estan situats als números 82, 84 i 88 del carrer de Francisco Herrera. L'edifici consta de 26 habitatges, 13 dels quals s'han tret de nou a promoció pública i la resta estan ocupats per persones reallotjades d'altres sectors urbanístics.

Un dels habitatges de la promoció pública consta d'1 dormitori, deu habitatges de 2 i dos habitatges de 3 dormitoris, de 54, 64 i 70 m2 respectivament. Disposen d'una distribució interior amb ventilació creuada, calefacció, fusteria d'alumini lacat i amb doble vidre; paviments interiors amb rajola de gres, parets de banys i cuines enrajolades fins el sostre; terrasses amb vistes a la zona enjardinada, preescalfament d'aigua calenta (ACS) per plaques solars, i cuina equipada.