Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prohabitatge presenta el projecte d'un edifici adaptat per a persones amb discapacitat física

Escoltar

Prohabitatge presenta el projecte d'un edifici adaptat per a persones amb discapacitat física

El president de l'empresa municipal Prohabitatge Mataró, Francesc Teixidó, juntament amb el president de l'Associació GIMM, Miquel Guardiola, ha presentat avui en roda de premsa el projecte bàsic d'un edifici per a equipament, aparcaments i habitatges per a persones amb discapacitat al solar situat al carrer de Vasco Núñez de Balboa, 12.

L'immoble es construirà en un solar de 671 m2, i acollirà 12 habitatges protegits de lloguer, un aparcament i un local per a equipament distribuïts en una planta baixa, tres plantes pis, un terrat i tres plantes soterrani.

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) promou la construcció de l'edifici, que gestionarà la seva filial Prohabitatge Mataró.

Habitatges adaptats

Els habitatges ocuparan la planta primera, segona i tercera, i tindran una superfície mitjana de 50 m2 útils amb dues habitacions.

Tot i que els habitatges compten amb una distribució tipus, s'han dissenyat amb cura per cobrir les necessitats de persones amb discapacitat física. Comptaran amb més espai de maniobra especialment en l'habitació principal, amb les instal·lacions necessàries per instal·lar el sistema que permet controlar en un sol comandament els diferents aparells tècnics instal·lats a l'habitatge. També s'habilitaran als dormitoris principals dels habitatges per acoblar-hi una grua-carril al sostre que permetrà el desplaçament autònom entre el dormitori i el bany, i s'equiparan amb mobiliari que pugui ser fàcilment utilitzat per persones amb cadira de rodes: armaris baixos, taules regulables o mecanismes plegables, entre d'altres.

L'accés principal a la vivenda donarà a un passadís ampli i  l'accés al balcó es farà a peu pla i mitjançant una porta corredissa.

Espais comunitaris i accessibilitat

L'edifici tindrà una sèrie d'espais comunitaris. A la primera planta disposaran d'un pati, que serà compartit amb els usuaris del centre de teràpia ocupacional per a discapacitats físics ubicat a la planta baixa.

Al terrat s'ubicarà una bugaderia i una cambra de neteja, juntament amb uns estenedors i un espai per a les instal·lacions centralitzades de producció, emmagatzematge i distribució d'aire condicionat i calefacció amb suport d'energia solar.

Els habitatges disposaran d'uns espais polivalents distribuïts en les tres plantes i el terrat de l'immoble, que acolliran entre d'altres les funcions de menjador comunitari, despatx del personal sanitari de suport, magatzem i bugaderia, respectivament.

Per últim, l'immoble comptarà amb dos ascensors i dues escales adaptats que donaran servei per una banda als usuaris dels habitatges i per l'altra als usuaris del centre ocupacional.

Espai per a equipament

La planta baixa i el primer soterrani de l'edifici es destinaran a equipament. En aquest sentit, l'Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada GIMM van signar una declaració d'intencions el passat 19 de desembre de 2006, segons la qual el consistori preveu cedir aquest espai a l'entitat per a la creació d'un centre de teràpia ocupacional per a discapacitats físics.

Aparcament

L'immoble es completa amb un aparcament general amb 30 places adaptades que s'ubicarà a les plantes soterrani, i que permetrà la descongestió del barri ja que no només anirà destinat als habitants de l'edifici, sinó també a tots els veïns de la zona que n'estiguin interessats. L'equipament també disposarà d'un aparcament propi amb capacitat per a 8 places, quatre de les quals seran adaptades.

D'aquesta manera, es pot dir que tot l'edifici és adaptat, ja que s'han aplicat tots els criteris possibles d'accessibilitat tant als habitatges, com a l'equipament i a l'aparcament que completen l'immoble.