Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA comença les obres d'urbanització incloses al Pla especial de millora urbana de La Llàntia

Escoltar

PUMSA comença les obres d'urbanització incloses al Pla especial de millora urbana de La Llàntia

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha començat les obres d'urbanització incloses dins el Pla especial de millora urbana de La Llàntia. El projecte d'urbanització afecta a un àmbit de 5.100 metres quadrats, delimitat pels carrers de Teià, del Masnou, de la Boixa, de la Verge de Guadalupe i de Galícia.

El conjunt d'actuacions té com a objectius millorar la qualitat del barri i dels seus serveis; regularitzar el traçat dels vials existents i garantir la cessió de sòl destinat a equipaments.

Millora dels carrers

Per habilitar l'espai abans de realitzar totes les actuacions és necessari enderrocar els edificis existents actualment a l'entorn dels carrers de la Flor i d'Alella, part de les edificacions existents a l'illa compresa entre els carrers de la Llevantina i del Masnou, així com un tram del carrer de la Boixa, on es situen actualment una pista esportiva i l'edifici del casal de joves de La Llàntia.

Una de les finalitats del projecte és millorar els carrers del barri per tal de fer-los més uniformes i transitables per a tots els veïns. Per aconseguir-ho, s'ampliaran les voreres, es reduiran les calçades i es reordenarà l'aparcament de la zona.

A més, s'ha previst l'obertura d'un nou vial d'uns 55 metres de longitud d'ús exclusiu per a vianants que unirà els carrers de la Verge de Guadalupe i del Masnou, on ara hi ha el carrer d'Alella; la creació d'un gran espai públic a l'entorn del carrer de la Boixa i la urbanització del sostre del nou edifici per a usos comercials previst pel Pla especial de millora urbana a l'àmbit. Totes les calçades i voreres dels carrers afectats pel projecte es tornaran a pavimentar.

Enllumenat i enjardinament

L'àmbit afectat comptarà amb una nova xarxa d'enllumenat públic, amb la qual s'optimitzarà el rendiment i la qualitat de la instal·lació.

Es plantaran lledoners als carrers de Teià, del Masnou, de la Verge de Guadalupe i de la Boixa; arbres de l'amor al gran espai públic que quedarà configurat als entorns del carrer de la Boixa, al nou carrer d'Alella i a la plaça situada sobre el futur edifici d'ús comercial; i les espècies arbustives Vinca Minor i espígol a diferents parterres i zones verdes.

Les obres d'urbanització es completaran amb la realització d'una nova xarxa de clavegueram i la millora de les xarxes de serveis d'aigua, gas, telèfon, telecomunicacions i electricitat.

El conjunt d'actuacions previstes pel projecte d'urbanització té un cost d'1.458.759 euros i les durà a terme l'empresa FCC Construcción, SA. Les obres d'urbanització tenen un termini previst de 20 mesos.

Afectacions al trànsit

Els treballs previs a la urbanització van començar al juliol. Mentre durin les obres es produiran diferents afectacions al trànsit. En concret, a partir de demà, 23 d'agost, i durant aproximadament 1 mes, el carrer de la Verge de Guadalupe i el tram del carrer de la Boixa entre els carrers Nou de la Mercè i de la Verge de Guadalupe quedaran tallats al trànsit.

Els accessos als garatges particulars d'aquests carrers quedaran afectats per les obres. D'altra banda, l'accés als garatges particulars del carrer de la Vinya i als situats al tram del carrer de la Boixa entre els carrers de Galícia i de la Verge de Guadalupe s'haurà de fer des del carrer de Galícia.

El Pla especial de millora urbana

El projecte d'urbanització forma part del Pla especial de millora urbana de La Llàntia, que contempla, a banda de la urbanització de diversos carrers de la zona, la construcció de diferents equipaments i edificis d'habitatges.

L'Ajuntament va encarregar el passat febrer a PUMSA la construcció de dos dels nous edificis previstos. En concret, l'empresa municipal d'urbanisme construirà un edifici d'equipament, amb un aparcament en planta soterrani, un espai per a equipament de 1.156 m2 i una pista poliesportiva a la coberta, i també un edifici d'ús comercial que s'aixecarà al costat de l'anterior. L'edifici comercial també tindrà accés a l'aparcament soterrat, que ocuparà el subsòl de les dues parcel·les.

PUMSA té previst començar la construcció de l'edifici d'equipament el proper mes de setembre, per tal que s'executin de manera simultània a les obres d'urbanització de l'àmbit.