Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA exposa les 47 obres participants al concurs públic per a l'edificació de l'illa de Can Cruzate

Escoltar

PUMSA exposa les 47 obres participants al concurs públic per a l'edificació de l'illa de Can Cruzate

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró (PUMSA) exposa des d'avui 15 de febrer a l'Edifici de Vidre (carrer de Pablo Iglesias, 63, 2a planta, de dilluns a divendres de 7h a 21h i dissabtes de 10h a 13h.) les 47 propostes participants al concurs d'idees per a l'edificació de l'illa de Can Cruzate. El jurat del concurs públic, que ha declarat desert el primer premi, ha concedit tres accèssits amb consideració de finalistes i una quarta proposta ha rebut una menció especial.

La mostra consta de 140 plafons, que recullen les diferents propostes presentades. Els treballs estaran exposats fins el 3 de març.

Ahir el Consell d'Administració de PUMSA va aprovar la decisió que la Mesa de Contractació del concurs ha fet un cop estudiada la decisió del jurat. "Ens mou la llum", "Projectar el buit" i "Tall" són les propostes finalistes, i "0808" la que ha aconseguit una menció especial. Els equips de les tres propostes finalistes han aconseguit una dotació de 6.000 euros cadascuna, quedant el primer premi desert.

El jurat ha destacat el projecte "Ens mou la llum", pels valors escenogràfics d'una proposta que articula peces diferenciades; també la titulada "Projectar el buit" per la rotunditat de l'ordenació proposada que genera espai de gran qualitat; i, finalment, ha resolt com a tercer finalista el projecte "Tall" per la claredat funcional i la imatge unitària del conjunt. Pel que fa a la menció especial, ha estat atorgada al projecte "0808" pel treball realitzat amb l'objectiu de reconèixer, valorar i mantenir el teixit edificatori existent.

Convocatòria i requisits dels projectes

Convocat el 5 de juliol de 2005 pel Consell d'Administració de PUMSA, la finalitat del concurs era seleccionar una proposta per al projecte d'edificació de tot el conjunt de l'illa de Can Cruzate de Mataró, amb un total de 975 m2 de superfície. Mitjançant la nova edificació de l'illa, ubicada entre la plaça de l'Ajuntament, la plaça Gran i el carrer d'en Palau, es vol millorar la qualitat urbana d'aquesta àrea del centre històric de la ciutat.

Els projectes havien de tenir en compte una sèrie de condicionant urbanístics marcats pel Pla Especial de Millora Urbana del sector, i de protecció del Patrimoni.

Avaluació i criteris de selecció

Després de dues sessions d'anàlisi i valoració, el jurat va declarar desert el primer premi el passat 23 de gener, decisió que va ser ratificada ahir per la Mesa de Contractació i el Consell d'Administració de PUMSA, òrgan competent per a l'adjudicació del concurs. El criteris de selecció es basaven en tres eixos: la qualitat i la innovació de la proposta arquitectònica, la seva integració a l'entorn i l'encaix urbanístic i paisatgístic; la funcionalitat i utilitat de les propostes, la seva racionalitat constructiva i dels costos d'execució i, per últim, la facilitat i els costos de manteniment, la sostenibilitat i l'estalvi energètic.

El jurat del concurs

El jurat del concurs d'idees per a Can Cruzate ha estat format per les persones següents: César Fernández, tècnic i gerent de PUMSA; Xavier Alemany i Mariona Gallifa, arquitectes municipals; Xavier Pous, arquitecte, i Ramon Manent, ambdós membres del Consell del Patrimoni Municipal; i els arquitectes Manuel Ruisánchez i Ramon Sanabria.