Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tècnics municipals participen a Birmingham en una trobada sobre responsabilitat social de les empreses

Escoltar

Tècnics municipals participen a Birmingham en una trobada sobre responsabilitat social de les empreses

Una delegació de tècnics de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha participat des de dilluns i fins avui dijous a Birmingham (Regne Unit), en una trobada transnacional en el marc de la iniciativa de la Comunitat Europea EQUAL (projecte RESSORT). L'objectiu d'aquesta iniciativa és conèixer, reflexionar i debatre sobre noves experiències entorn a la qualitat de l'ocupació a partir de la promoció de comportaments empresarials socialment responsables.

A banda dels tècnics de l'IMPEM, participen a la trobada tècnics de l'Ajuntament de Birmingham (Regne Unit), del Consorzio Solaris d'Itàlia, de l'Ajuntament de Bratislava (Eslovàquia), de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, de l'Ajuntament de Terrassa, de l' Ajuntament de l'Hospitalet, de l'Ajuntament de Sabadell, de la Diputació de Barcelona , d'UGT i de CCOO.

Programa de l'estada

L'estada a Birmingham ha coincidit amb el Simposi Nacional sobre responsabilitat social a les empreses que organitza el govern anglès.

A més de conèixer les actuacions en responsabilitat social endegades per l'Ajuntament de Birmingham, la delegació ha visitat experiències empresarials de la ciutat i ha pogut conèixer projectes de primera mà, així com intercanviar informació. Així, els participants a la trobada han pogut aprendre nous enfocaments sobre qüestions relacionades amb la qualitat en l'ocupació, com són la conciliació de la vida laboral i personal, la flexibilitat laboral, la promoció laboral, la formació dels treballadors/es o la igualtat d'oportunitats en el treball en altres països, i podran emportar-se idees interessants cap a les seves organitzacions.

Durant la trobada també s'han realitzat tallers transnacionals sobre conciliació de la vida laboral i personal, responsabilitat social corporativa i formes de treball flexible. El treball conjunt dels quatre socis transnacionals dins de la iniciativa EQUAL (Catalunya, Itàlia, Eslovàquia i Regne Unit) permetrà avançar en l'intercanvi d'experiències.

Aquesta és la quarta trobada del grup de socis. La primera va tenir lloc a Barcelona, la segona a Pàdua (Itàlia) i la tercera i darrera durant el passat setembre a Barcelona, durant la qual la delegació es va traslladar a Mataró per conèixer dues experiències empresarials responsables.

El portal RESSORT

La Diputació de Barcelona, entitat que lidera el Projecte RESSORT, conjuntament amb els socis de Catalunya, va posar en funcionament el passat mes de juliol el Portal RESSORT. En aquests moments compta amb més de 150 participants inscrits i 50 socis donats d'alta.