Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró apropa les noves tecnologies a col·lectius amb més risc d'exclusió

Escoltar

TecnoCampusMataró apropa les noves tecnologies a col·lectius amb més risc d'exclusió

Dins el programa dels tallers gratuïts "Posa't al dia", TecnoCampusMataró (TCM) imparteix formació en noves tecnologies a col·lectius amb més risc d'exclusió social. TCM col·labora amb l'Associació de Familiars de Malalts Mentals del Maresme (AFAMMMA) i el Centre de Formació i Prevenció de Mataró (CFP).

L'objectiu dels cursos és apropar les noves tecnologies i donar suport a l'Associació de Familiars de Malalts Mentals del Maresme (AFAMMMA) i al Centre de Formació i Prevenció de Mataró en l'àrea de formació. Aquestes entitats treballen en la prevenció i el tractament dels problemes d'inadaptació psicosocial i de salut mental de les persones, i també l'estudi, la investigació i la difusió d'aquesta problemàtica.

Aquests tallers de noves tecnologies estan especialment adaptats a les necessitats específiques de cada col·lectiu. S'imparteixen un cop per setmana al Casal de Joves-Sidral de Mataró, els dilluns o els dimecres segons el grup, i tenen una durada d'entre una o dues hores.

En el cas d'AFAMMMA els alumnes tindran el primer contacte amb l'ordinador i desenvoluparan un programa d'activitats que els permeti utilitzar diverses aplicacions com el processador de textos, programes de dibuix, etc. Pel que fa al Centre de Formació i Prevenció, el alumnes faran la seva pàgina web i, un cop acabada, es faran tallers sobre retoc fotogràfic.

TCM col·labora específicament amb el Centre de Formació i Prevenció en l'àrea educativa, departament que inclouen els pretallers ocupacionals. Dins dels serveis que ofereix el centre, s'incorporen l'àrea de salut mental, l'educativa, el serveis de formació i intermediació laboral, l'associació AGRAM i els serveis generals d'administració i gestió.

Els tallers "Posa't al dia"

TCM va obrir la tercera edició dels tallers gratuïts "Posa't al dia" el passat mes de gener. El primer semestre d'aquesta tercera edició es perllongarà fins el 22 de juny. Els tallers tecnològics dirigits a tothom s'imparteixen de dilluns a dissabte al Casal de Joves € Sidral (plaça d'Espanya, 1) de Mataró i tenen capacitat per a formar a un total de 1.264 ciutadans i ciutadanes en 474 hores lectives. TCM és una de les entitats capdavanteres a Catalunya en la formació de la ciutadania en matèria TIC.

Els tallers estan organitzats per TecnoCampusMataró i l'Ajuntament de Mataró, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i Mataró Wireless. Les inscripcions poden formalitzar-se al mateix Casal de Joves € Sidral de Mataró, mitjançant el telèfon 010, a les Oficines d'Atenció Ciutadana (OFIAC) i als centres cívics de la ciutat, i també mitjançant el web de TCM.