TecnoCampusMataró estrena un nou web desenvolupat de manera íntegra en programari lliure
TecnoCampusMataró (TCM) estrena un nou web al servei de la Ciutat del Coneixement i dels ciutadans de Mataró, desenvolupat de manera íntegra en programari lliure GNU/Linux. La nova pàgina potencia la usabilitat, l'accessibilitat i el disseny i destaca els apartats de formació, xarxa social, innovació i també el nou parc tecnològic que s'edificarà al sector d'El Rengle.
Desenvolupat per TecnoCampusMataró i Clònica Networks, en col·laboració amb l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt), el nou web permet l'accés i la inscripció als tallers gratuïts "Posa't al dia" que s'imparteixen al Casal de Joves € Sidral; també consultar els microcasos d'innovació, exemples d'innovació a Mataró que han permès la creació d'una nova empresa, d'un nou producte o servei amb valor afegit a la ciutat mitjançant l'aplicació de les noves tecnologies.
El web informa sobre TecnoCampusMataró i la seva activitat a la ciutat, i permet la consulta de tots els butlletins Xarxa TecnoCampusMataró editats fins al moment, incloent les notícies més rellevants produïdes en el territori en matèria de noves tecnologies. Permet una àgil consulta a un històric de campanyes (Setmana de les Noves Tecnologies, Tecnodiari...) i a diferents documents de treball que s'ofereixen a consulta. S'ha redissenyat l'accés al xat, la secció que entra en funcionament un dissabte al mes amb una personalitat reconeguda de Mataró i a qui els ciutadans poden entrevistar mentre la conversa a la xarxa s'emet en directe per Televisió de Mataró.
El nou web també destaca les estadístiques periòdiques de "L'Observatori de la Societat de la Informació de Mataró" i inclou una secció d'innovació que es desenvoluparà els propers mesos i que té l'objectiu de convertir-se en una eina útil per a totes aquelles empreses, emprenedors, entitats, institucions i organitzacions que vulguin innovar i crear nous productes i serveis diferencials i d'alt valor afegit. El web també ha aconseguit el segell de l'Agència de Qualitat a Internet (IQUA) i entre altres prestacions, contempla un sistema de contacte i suport en línia (Inquiero) i permet la descàrrega del programari lliure en català CATix 1.1 desenvolupat pel mataroní Antoni Mirabete.
El nou web també enllaça amb les entitats de les quals TecnoCampusMataró és membre, com la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT), l'Asociación de Parques Científicos y Tecnológicos de España (APTE), la xarxa de prospectiva FISTERA de caràcter europeu, Investigaempresa.com i l'IQUA. També té desenvolupada una xarxa d'enllaços recomanats als quals es poden accedir directament des de la nova pàgina.