Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró inicia la tercera edició dels tallers gratuïts de noves tecnologies "Posa't al dia"

Escoltar

TecnoCampusMataró inicia la tercera edició dels tallers gratuïts de noves tecnologies "Posa't al dia"

TecnoCampusMataró (TCM) ha obert la tercera edició dels tallers gratuïts "Posa't al dia", el primer semestre dels quals es perllongarà fins el 22 de juny d'enguany. Els tallers tecnològics s'impartiran de dilluns a dissabte al Casal de Joves de la plaça d'Espanya de Mataró i tenen capacitat per formar a un total de 1.264 ciutadans i ciutadanes en 474 hores lectives. TCM és una de les entitats capdavanteres a Catalunya en la formació de la ciutadania en matèria TIC.

Els tallers estan organitzats per TecnoCampusMataró i l'Ajuntament de Mataró, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i Mataró Wireless. Les inscripcions poden formalitzar-se al mateix Casal de Joves, mitjançant el telèfon 010, a les Oficines d'Atenció Ciutadana (OFIAC) i als Centres Cívics de la ciutat, i també mitjançant el web de TecnoCampusMataró.

TecnoCampusMataró ha dividit els cursos en tres nivells en funció de les capacitats i els interessos dels alumnes de totes les edats. Bàsics, complementaris i avançats són els tres nivells dels tallers gratuïts. Tindran una durada de tres hores cadascun i es podran fer de dilluns a dissabte al Casal de Joves € Sidral de Mataró.

Tallers bàsics, complementaris i avançats

Pel que fa als bàsics, s'imparteixen quatre tallers mitjançant els quals es podrà aconseguir el primer contacte amb l'ordinador, conèixer què és Internet, gestionar el correu electrònic o aprendre com funciona el processador de texts Oppen Office anomenat Writter.

Pel que fa als complementaris, hi ha un total de set cursos; accedir als mitjans de comunicació o als principals portals d'oci, com emprar i escollir correctament el descodificador de televisió digital terrestre (TDT), l'MP3 o el DVD de la llar; com serà la casa del futur amb les aplicacions de la domòtica o com fer les gestions administratives sense moure's de casa, en són els principals.

Finalment, TecnoCampusMataró també posa a disposició dels ciutadans amb més coneixements tecnològics els tallers avançats que formaran als alumnes en matèria de programari lliure (CATix.1.1), retocs fotogràfics i vídeo digital, manteniment d'un ordinador, connectivitat sense fils i creació de pàgines web, entre d'altres.

Resultats de la primera i segona edició

Durant la primera edició dels tallers es van formar a 720 persones, el 75% de les quals van participar en cursos d'iniciació i el 25% restant en avançats. Durant l'any passat es van formar 1.037 persones: el 67% van participar en cursos d'iniciació mentre que el 33% restant en va fer d'avançats.

Coincideix en totes les edicions que els tallers més bàsics són els més sol·licitats per al ciutadans, fet que coincideix amb l'objectiu principal del TCM, el de garantir l'accés a les TIC a aquells col·lectius que pel motiu que sigui tenen poc o escàs accés a les noves tecnologies, i evitar així la fractura digital. Per últim, destacar l'èxit obtingut en el taller "Manteniment d'un ordinador", on les inscripcions han superat en escreix les places que s'oferien.