Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró obre les inscripcions dels tallers gratuïts de noves tecnologies "Posa't al dia"

Escoltar

TecnoCampusMataró obre les inscripcions dels tallers gratuïts de noves tecnologies "Posa't al dia"

Avui dilluns 18 de setembre s'obren les inscripcions dels tallers gratuïts de noves tecnologies "Posa't al dia" que s'impartiran des del 2 d'octubre fins el 16 de desembre al Casal de Joves € Sidral (Plaça d'Espanya, 1) de Mataró. Les inscripcions podran formalitzar-se al mateix Casal de Joves, mitjançant el web de TecnoCampusMataró, el telèfon 010, les Oficines d'Atenció Ciutadana (OFIAC) i els centres cívics de la ciutat.

En aquest darrer trimestre de l'any, es cursaran un total de 210 hores lectives destinades a formar 560 ciutadans en matèries com la gestió del correu electrònic, maneres de comunicar-se per Internet, tràmits amb les administracions, creació de pàgines web o retoc fotogràfic per ordinador.

Cada taller té una durada de tres hores i s'imparteixen en horari de dilluns a dissabte. La seva finalitat és apropar les noves tecnologies als ciutadans i ciutadanes de Mataró, especialment a aquelles persones que tenen poc o cap accés a les mateixes i que poden trobar-se en risc d'exclusió social en un futur per aquest motiu.

Els cursos, que ja han arribat a la seva tercera edició, els organitzen TecnoCampusMataró i l'Ajuntament amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i Mataró Wireless.

Tres nivells de coneixement

Els 17 tallers que ofereix TecnoCampusMataró s'estructuren en tres blocs en funció dels coneixements dels participants: en primer lloc, s'imparteixen quatre tallers bàsics per iniciar-se en l'ús de l'ordinador i d'Internet; en segon lloc, set cursos complementaris ensenyen com accedir als diferents mitjans de comunicació per Internet, a gaudir de l'oferta d'oci de la xarxa, a comunicar-se per Internet i a realitzar tràmits administratius mitjançant l'ordinador.

Per últim, s'imparteixen sis tallers avançats de noves tecnologies, centrats en el programari lliure en català CATix, la creació de webs, el retoc fotogràfic per ordinador o el vídeo digital.

Èxit de les edicions anteriors

Els tallers "Posa't al dia" han arribat ja a la seva tercera edició amb gran èxit de participació. Durant aquests tres anys, TecnoCampusMataró ha format en noves tecnologies a 2.677 persones de totes les edats.

Durant la primera edició dels tallers, que va tenir lloc l'any 2004, un total de 720 persones van poder gaudir dels cursos gratuïts, i l'any següent ja van ser 1.037 les persones que assistiren als tallers.

El primer semestre de l'edició d'enguany es va desenvolupar del 16 de gener al 22 de juny i, en poc més de cinc mesos, van participar 920 persones. En aquest nou període que comença ara, TecnoCampusMataró i l'Ajuntament preveuen formar a 560 ciutadans i ciutadanes.