Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró organitza un ampli programa d'activitats en el marc d'INNOVÀTIC

Escoltar

TecnoCampusMataró organitza un ampli programa d'activitats en el marc d'INNOVÀTIC

TecnoCampusMataró és un dels protagonistes principals d'INNOVÀTIC, Fira tecnològica i de la innovació organitzada per l'Institut de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) que s'inaugura aquesta tarda i té lloc fins el 12 de novembre a l'Espai Firal del Parc Central de Mataró. TecnoCampusMataró organitza diferents actes lúdics i divulgatius al voltant de la innovació i les tecnologies. El seu stand ocupa un dels espais destacats de la fira, el "Mataró Innova", en el qual s'explica com serà el parc tecnològic i de la innovació que es començarà a construir a finals d'aquest any 2006.

El primer dels actes on hi participa TCM és la conferència "De Silicon Valley a TecnoCampusMataró", que se celebrarà demà divendres 10 de novembre, a partir de les deu de matí, i que servirà per explicar la raó per la qual la regió californiana de Silicon Valley es considera la capital mundial de les noves tecnologies. Aquesta xerrada comptarà amb la participació del director general de TecnoCampusMataró, Ricard Bonastre, qui parlarà del parc tecnològic de Mataró, un espai físic que servirà de punt de trobada d'emprenedors, empreses i universitat.

Casos d'innovadors

Innovadors i emprenedors de la comarca del Maresme es trobaran demà divendres a les 19 hores a la taula rodona "Mataró Innova", durant la qual es presentaran els llibres "Mataró, la classe creativa emergeix", de Ramon Bori, i "Fent camí cap a la innovació", d'Epi Amiguet, Fernando López Mompó i Maria Sanz.

Aquestes obres s'han editat recentment fruit de la col·laboració entre TCM i Infonomia, i parlen de l'experiència personal d'una quarantena de persones de Mataró i del Maresme que han introduït innovacions en àmbits com l'artístic, el de la comunicació, l'educatiu, el gastronòmic, el tecnològic, el social o l'empresarial. La presentació de l'acte anirà a càrrec de la presidenta de TecnoCampusMataró, Pilar González-Agàpito, i el dinamitzarà el director general d'Infonomia, Genís Roca.

La fira INNOVÀTIC també servirà per fer una nova edició dels xats TecnoCampusMataró. El protagonista serà l'humorista mataroní Pep Plaza que respondrà a totes les preguntes als participants al xat que accedeixin mitjançant el web de TeconoCampusMataró des dels ordinadors de la fira a l'Espai Demo o des de casa. El xat es farà el dissabte d'11 a 12 del migdia i es televisarà en directe per Televisió de Mataró (TVM).

Trobada d'inquiets i premis ES·POT

A les 19 hores del dissabte 11, l'auditori de la fira INNOVÀTIC acollirà la quarta Trobada d'Inquiets TCM sota el títol "Les TIC i els sentits". L'acte, que conduirà el periodista, productor multimèdia i col·laborador de Mataró Ràdio Eloi Aymerich, girarà entorn de les experiències dels ciutadans i ciutadanes amb les tecnologies, la innovació, la creativitat o el coneixement, entre altres temes.

Els guanyadors del concurs d'anuncis ES·POT 2006, organitzat per TecnoCampusMataró, rebran el seu premi un cop finalitzada la trobada d'inquiets. Aquest any, el concurs ha comptat per primera vegada amb la participació d'alumnes de diferents centres educatius de Mataró. L'espot guanyador ja es pot veure per Televisió de Mataró.

Stand TecnoCampusMataró

A més de totes les activitats que organitza TCM en el marc de la fira d'innovació i noves tecnologies, TecnoCampusMataró estarà present a INNOVÀTIC durant els quatre dies que durarà l'esdeveniment mitjançant un stand que se situarà a l'espai Innovació.

Els assistents a la fira podran informar-se de tot el que suposarà per Mataró la creació del parc tecnològic i de la innovació, a més de conèixer les iniciatives que duu a terme la Fundació TecnoCampusMataró per fomentar l'ús correcte de les tecnologies entre la ciutadania i les empreses.

Tecnologies i innovació

INNOVÀTIC suposa la primera trobada que promou no només l'ús de les tecnologies, sinó que introdueix la innovació com el principal factor per a augmentar la competitivitat, fomentar la creació de noves empreses i impulsar l'esperit emprenedor dels ciutadans.

En aquest sentit, un altre dels factors que fan d'INNOVÀTIC una fira única és que totes les activitats que conformen el seu programa es dirigeixen a un públic de diferents sectors professionals i també a ciutadans de totes les edats amb la finalitat de fomentar la innovació i l'esperit emprenedor a la ciutat.