Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres agents cívics fomenten al carrer actituds i comportaments per millorar la convivència ciutadana

Escoltar

Tres agents cívics fomenten al carrer actituds i comportaments per millorar la convivència ciutadana

La Policia Local ha incorporat 3 agents cívics amb la finalitat de fomentar actituds cíviques als ciutadans per la via de la prevenció i alhora sensibilitzar-los sobre la importància d'adoptar comportaments que millorin la convivència ciutadana. La creació d'aquest equip d'agents cívics s'emmarca en el Pla d'Acció pel Civisme a Mataró.

Així, des del passat mes de gener estan treballant al carrer tres inspectors, dos del quals van en parella i tenen com objectiu informar a les persones que tenen comportaments incívics contemplats en les ordenances i recollir anomalies del mobiliari urbà; l'altre inspector vigila un punt assignat de manera fixa per evitar abocaments il·legals o el mal ús dels contenidors.

Els agents cívics que tenen el paper d'informar estan identificats per una armilla reflectant amb el logotip de l'Ajuntament, però l'inspector que fa tasques de vigilància no porta cap identificació per tal de poder fer la seva tasca d'una manera més eficaç.

Els tres agents, que treballaran al carrer fins al 12 de juny, han estat contractats mitjançant els projectes subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya del departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya i que s'emmarquen dins els Pla d'Ocupació de l'IMPEM per fomentar el treball entre els col·lectius d'aturats majors de 45 anys, dones, joves o immigrants.

Aquesta és la segona vegada que s'ha portat a terme aquesta campanya de sensibilització de comportaments cívics a través d'agents destinats a informar als ciutadans al mateix carrer.

Per altra banda, aquest mes de febrer s'han iniciat les primeres prestacions substitutòries que recull l'article 29 de l'Ordenança de Civisme que diu que "les infraccions lleus poden tenir com a mesura alternativa/commutadora de la sanció econòmica, la realització de treballs de reparació o de prestacions socials pro comunitat".

Així, un grup de persones que havien estat sancionades per accions recollides en l'Ordenança de Civisme ja han optat pel sistema de prestació substitutiva a la sanció econòmica. Les activitats alternatives es porten a terme en diferents entitats o òrgans públics de la ciutat.