Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un estudi sobre l'administració deliberativa analitza els casos de Mataró, Barcelona i El Prat de Llobregat

Escoltar

Un estudi sobre l'administració deliberativa analitza els casos de Mataró, Barcelona i El Prat de Llobregat

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va assistir ahir a l'acte de presentació del llibre "Democratitzar l'Administració. Lideratge i institucions públiques deliberatives", publicat per la Fundació Catalunya Segle XXI, amb la col·laboració del Centre per a la Participació Ciutadana de l'Organisme Autònom Flor de Maig de la Diputació de Barcelona. L'acte, que va tenir lloc a la seu de la Diputació de Barcelona, va estar presidit pels diputats de Govern Local i de Participació Ciutadana de la Diputació, Antoni Fogué i Carme García, respectivament, i la presidenta de la Fundació Catalunya Segle XXI, Carme Valls.

El treball de recerca, centrat en les institucions públiques i, més en concret, en l'organització i el funcionament intern de les organitzacions administratives locals, pretén situar en el debat teòric el model de l'administració deliberativa i traslladar aquest debat a les administracions públiques.

Per fer l'estudi s'han analitzat les organitzacions municipals dels ajuntaments de Mataró, El Prat de Llobregat i Barcelona.

L'acte de presentació del llibre va incloure la celebració d'un debat entorn a la "Participació i Administració Pública", al qual va participar l'alcalde de Mataró, junt amb els diputats de les àrees de govern local i de participació ciutadana de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué i Carme Garcia, respectivament, la presidenta de la Fundació Catalunya Segle XXI, Carme Valls, el coordinador de la recerca i director general de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Quim Brugué, i el director general de l'Autoritat del Transport Metropolità, Ramon Seró.