Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 140 empreses acolliran alumnes en pràctiques de programes i cursos de formació ocupacional de l'IMPEM

Escoltar

Un total de 140 empreses acolliran alumnes en pràctiques de programes i cursos de formació ocupacional de l'IMPEM

Els alumnes dels cursos de formació ocupacional i els participants del programa Xplora faran pràctiques durant els propers mesos en una de les 140 empreses que han decidit col·laborar amb aquestes iniciatives de formació organitzades per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM).

En concret, els 126 alumnes dels cursos de formació ocupacional, que van començar el passat juny, faran pràctiques entre el període de novembre a maig del 2007 en les ocupacions de:

  • Gestor/a de magatzem - 80 hores
  • Electricista d'edificis - 100 hores
  • Auxiliar d'infermeria en geriatria - 100 hores
  • Fuster/a de tancaments metàl·lics - 100 hores
  • Dependent/a de comerç - 50 hores
  • Instal·lador/a d'equips i sistemes de comunicació - 100 hores
  • Aplicacions informàtiques de gestió - 75 hores
  • Administratiu/va comptable - 75 hores
  • Atenció especialitzada a malalts d'Alzheimer - 80 hores
  • Treballador/a familiar - 300 hores

Aquestes pràctiques estan regulades per un conveni que signa l'empresa, el Departament de Treball i Indústria de la Generalitat i l'IMPEM.

Per una altra banda, els 60 alumnes de secundària escolaritzats a 4t d'ESO que participen al llarg d'aquest curs escolar al programa Xplora realitzaran a partir de gener estades a empreses per tal conèixer i tastar ocupacions del seu interès. Aquest joves provenen dels instituts públics i concertats de Mataró i amb aquest programa es pretén que puguin definir el seu futur professional.

Les empreses de Mataró i la seva àrea d'influència interessades a acollir alumnes en pràctiques poden enviar les seves dades, indicant quants alumnes i en quines ocupacions poden acollir, mitjançant el servei en línia que ofereix l'IMPEM a través del web municipal. Els alumnes hauran d'haver participat en els cursos de Formació Ocupacional per capacitar-se en una ocupació. L'estada a l'empresa els permet posar en pràctica els seus coneixements en un lloc de treball real.

Acollir una persona en pràctiques és un esforç per a l'empresa, que ha de posar un dels seus treballadors per ensenyar i tutoritzar l'alumne, però a la vegada és també un benefici, donat el suport que ofereix la persona en pràctiques en les tasques que està aprenent. Les pràctiques també poden suposar un període de prova professional, en el cas que l'empresa necessiti cobrir una vacant.

L'empresa que està disposada a acollir una persona en pràctiques també contribueix a millorar la qualificació dels recursos humans de la ciutat. Això influeix directament en la promoció econòmica del territori, i és una pràctica socialment responsable que repercuteix en els beneficis i la reputació de la pròpia empresa.