Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una empresa vinculada a la Incubadora guanya un dels Premis Bancaixa 2005 de suport a Joves Emprenedors

Escoltar

Una empresa vinculada a la Incubadora guanya un dels Premis Bancaixa 2005 de suport a Joves Emprenedors

L'empresa Nexotech, vinculada a la Incubadora d'empreses de base tecnològica de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró ha estat una de les guanyadores de l'onzena edició dels Premis Bancaixa de suport a Joves Emprenedors. L'objectiu d'aquests premis és contribuir al desenvolupament econòmic del territori, potenciar l'esperit emprenedor, incentivar la innovació i diversificació i donar suport a iniciatives empresarials creades per joves. La passada convocatòria dels Premis Bancaixa es va fer per primera vegada amb àmbit estatal i dels 15 projectes premiats únicament Nexotech és català.

Està previst que el premi, dotat amb 15.000 euros, es lliuri a València demà, 17 de febrer. Al lliurament assistirà la responsable de la Incubadora de l'IMPEM en representació de l'entitat que va donar suport al projecte. Les bases del concurs preveuen la revisió, en juny de 2006, dels 15 projectes guanyadors, de manera que 5 d'ells podran optar a obtenir 15.000 euros més.

Un projecte empresarial basat en sistemes de comunicació

Nexotech basa la seva activitat en el desenvolupament de sistemes de comunicació: desenvolupament de sistemes de realitat virtual, comercialització de software, e-learning i desenvolupament i implantacions de vigilància remota mitjançant càmeres IP. Els promotors del projecte són Àlex Vergés i Nieves Cantón.

El Servei d'Empresa de l'IMPEM va assessorar Nexotech des de la seva creació. Nexotech es va instal·lar a la Incubadora de Mataró a l'any 2005, com a resultat de la fusió de dues empreses guanyadores del primer i segon premi, respectivament, de la IV edició dels Premis Cre@tic: Nexo Vr, dedicada a la realitat virtual, que es va presentar als Cre@tic amb el projecte Foxindiana, i Actech, especialitzada en vigilància IP. Els promotors dels projectes van identificar des del primer moment punts en comú en les seves respectives línies de negoci que els van permetre començar a desenvolupar diferents accions de cooperació empresarial que van arribar a la fusió de les dues empreses a mitjans del 2005.

Una vegada finalitzat el seu període d'instal·lació a la Incubadora, Nexotech gaudeix en aquest moments dels serveis com empresa adherida.