Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró compra dos vehicles elèctrics per al servei de manteniment

Escoltar

Aigües de Mataró compra dos vehicles elèctrics per al servei de manteniment

L'empresa pública municipal Aigües de Mataró, SA (AMSA) ha adquirit dues furgonetes elèctriques per al servei de manteniment. La presidenta d'AMSA i regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Quiteria Guirao, ha presentat avui els dos vehicles.

Les principals característiques és que són elèctrics, circulen com a màxim a 50 quilòmetres/hora i les bateries es carreguen durant 8 hores. L'autonomia d'aquestes furgonetes és de 130 quilòmetres per cicle de recàrrega. Les bateries tenen una elevada autonomia sense necessitat d'un manteniment específic i el vehicle disposa d'un programa informàtic que permet efectuar la diagnosi i la configuració electrònica a distància. El cost dels dos vehicles és de 45.103,30 euros.

Amb la incorporació dels dos nous vehicles, el parc mòbil de la companyia d'Aigües de Mataró està format per 20 vehicles i 11 motocicletes. Una de les dues furgonetes elèctriques es destinarà a l'equip de neteja de les fons ornamentals de la ciutat i l'altra a l'execució de ramals i tasques de manteniment general.

Aquesta acció s'emmarca dins del Pla d'Acció Ambiental de l'Agenda 21 en dos aspectes concrets: la minimització de l'aportació d'òxids de nitrogen i de compostos orgànics volàtils generats per la circulació de vehicles i la reducció de les emissions de soroll.

El Servei de Manteniment i Serveis de l'Ajuntament també disposa de dos vehicles elèctrics, dins del contracte per a la neteja viària i recollida de la brossa amb FCC, SA, per efectuar la neteja viària de zones del municipi de difícil accés.