Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró inicia les obres del tram del Desviament entre el carrer d'Esteve Cortils i el passeig de Carles Padrós

Escoltar

Aigües de Mataró inicia les obres del tram del Desviament entre el carrer d'Esteve Cortils i el passeig de Carles Padrós

La societat municipal Aigües de Mataró SA ha començat aquest matí les obres d'arranjament del tram de la canalització del Desviament comprès entre el passeig de Carles Padrós i el carrer d'Esteve Cortils. Aquest nou tram té una longitud de 65 metres.

El Desviament és una antiga canalització que data del primer quart del segle XX i que recull les aigües de diversos torrents per conduir-les cap a la riera de Sant Simó, passant per sota de l'avinguda d'Amèrica. Mataró va inaugurar el passat febrer les obres de transformació del col·lector entre el carrer del Cardenal Pasqual d'Aragó i la riera de Sant Simó, que han suposat la transformació de 791 metres lineals de canalització i la reurbanització de l'avinguda d'Amèrica, a les quals se suma ara el nou tram.

L'arranjament de la canalització del Desviament és l'actuació més important executada en el marc del Pla Director del Clavegueram de Mataró.

El nou tram entre el passeig de Carles Padrós i el carrer d'Esteve Cortils es farà amb un caixó de formigó armat de 3,5 x 3 metres, que substituirà la canalització actual que té forma trapezoïdal i és d'alçada i amplada variable. Un cop introduït el caixó, es reposarà el paviment de la calçada i del passeig del Desviament. La nova urbanització seguirà els mateixos criteris aplicats a l'avinguda d'Amèrica.

Les obres del nou tram s'executaran per fases. L'enderroc del forjat actual i el rebliment de la rasa un cop col·locat el nou caixó s'ha adjudicat a l'empresa Construcciones García Cano e Hijos, SA per un import de 95.165 euros. D'altra banda, el subministrament i col·locació del nou caixó s'ha adjudicat a Gadea Hermanos, SL per un import de 96.270 euros. Per últim, la reurbanització de la superfície s'adjudicarà en breu a una empresa constructora.

Les obres tenen un termini d'execució previst de 4 mesos i mig en total. Es preveu que l'execució de les diferents fases del nou tram tingui un cost global de 606.696 euros.