Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la construcció de l'aparcament per a residents del parc del Palau

Escoltar

Comença la construcció de l'aparcament per a residents del parc del Palau

L'aparcament es construirà al subsòl del parc del Palau, i tindrà 241 places de cotxe i 8 de moto que es destinaran a residents en règim de compra i/o lloguer. La societat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró SL (GINTRA) promou aquesta infraestructura i, un cop finalitzin les obres, també s'encarregarà de la reurbanització del parc del Palau que se situa a sobre de l'aparcament.

L'aparcament compta amb 241 places de cotxe, 5 d'elles, adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, i 8 de moto.

Tal i com es recull al projecte executiu aprovat a la Junta de Govern Local el passat 17 de setembre, l'aparcament tindrà una superfície total construïda de 5.724 m2distribuïts en dues plantes subterrànies. La primera d'elles es construirà amb una alçada lliure de 2,50 m, superior a l'estàndard que és de 2,20 m. Això permetrà l'accés de furgonetes, que disposaran d'aproximadament 57 places en aquest primer soterrani.

Accessos per a vehicles i vianants

L'aparcament tindrà dos accessos per als vehicles: l'entrada se situarà a l'extrem oest del parc del Palau, és a dir, al carrer de Las Siete Partidas; i la sortida, al carrer del Lapidario, a l'extrem est de la plaça.

Pel que fa als vianants, a més de poder accedir pels dos accessos de vehicles, comptaran amb dos accessos exclusius: un d'ells, amb escales, se situarà a l'interior del parc; l'altre, amb escales i ascensor, estarà pròxim al carrer de Las Siete Partidas.

Preu de les places

Les places de lloguer tindran un preu màxim de 90 € mensuals, mentre que el preu màxim de les de compra, en concessió per un termini de 50 anys, serà de 18.000 €.

Reurbanització del parc

Un cop finalitzin les obres de l'aparcament, GINTRA també es farà càrrec de la reurbanització del parc del Palau que queda just a sobre de l'aparcament, tot millorant-lo però conservant l'aspecte que tenia abans de la intervenció.

A més, la reurbanització preveu la conservació dels plataners de dues voreres que envolten el parc i la plantació de nous arbres, a més del trasllat de dues alzines al mateix parc i de la resta d'arbres al viver municipal.

Finalització de les obres

Es preveu que les obres de construcció de l'aparcament i de reurbanització del parc del Palau finalitzin al desembre de 2008. Ambdues intervencions les durà a terme l'empresa Excover, SA., adjudicatària del concurs que va convocar GINTRA el passat febrer per redactar el projecte i executar les obres.

La inversió estimada per a les dues actuacions és de 3.500.000 €.