Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la construcció dels 94 habitatges amb protecció oficial al Pla d'en Boet

Escoltar

Comença la construcció dels 94 habitatges amb protecció oficial al Pla d'en Boet

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, acompanyat per l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, el director general de Promoció de l'Habitatge, Joaquim Gascó, i el director de l'Institut Català del Sòl, Miquel Bonilla, ha visitat aquest matí els terrenys on l'Incasòl inicia la construcció d'una promoció de 94 habitatges amb protecció oficial al Pla d'en Boet.

El mes de juliol de l'any 2004, la Generalitat i l'Ajuntament de Mataró van signar un conveni per a la construcció d'aquesta promoció d'habitatges destinats a lloguer per a gent gran i per a joves. Segons el Pla de millora urbana del solar del Pla d'en Boet, aprovat pel consistori, es preveu una ordenació en dos edificis paral·lels, un de planta baixa i 5 plantes pis d'alçada, alineat amb el carrer de Sant Cugat, i l'altre de planta baixa i 3 plantes pis, alineat amb el carrer de Javier Castaños. Els edificis estaran situats al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Els accessos als blocs des del carrer estaran situats a l'extrem dels edificis, i als habitatges s'accedirà des d'un passadís obert a l'exterior.

Dades de la promoció

La promoció se situa en un solar, propietat de l'Incasòl, que es troba entre els carrers de Sant Cugat i Javier Castaños del Pla d'en Boet. Es tracta de dos edificis aïllats, amb dues escales cadascun i amb 94 habitatges en total. Els habitatges són de lloguer per a gent gran i per a joves. Tots tenen un dormitori i la seva superfície útil és de 41 m2. Tres dels 94 habitatges són adaptats. La nova construcció compta amb 94 trasters i 110 places d'aparcament. A la planta baixa d'un dels edificis es construeix un local per a equipaments. Entre els dos blocs es crea un espai lliure d'ús públic que configura una plaça interior de 2.000 m2 amb zones enjardinades.

Les instal·lacions de l'edifici inclouen una xarxa separativa d'aigües fecals i pluvials i plaques per a l'aprofitament de l'energia solar per a la producció d'aigua calenta sanitària.
L'obra, que es basa en un projecte d'Espinet/Ubach Arquitectes i Associats, SL, compta amb un pressupost de 7,11 milions d'euros i un termini d'execució de 18 mesos.

Aquesta actuació s'inscriu en el marc del Pla per al dret a l'habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d'habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l'increment de la construcció d'habitatges protegits per part de l'Incasòl.

Així mateix, els nous habitatges compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l'adopció de criteris ambientals i d'ecoeficiència en els edificis.