Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal de Joves ofereix als usuaris la connexió a Internet sense fils

Escoltar

El Casal de Joves ofereix als usuaris la connexió a Internet sense fils

El Servei de Joventut de l'Ajuntament ha posat en marxa un nou servei al Casal de Joves: la connexió sense fils wifi. Aquest servei, wifi-jove, permet que tots els usuaris del Casal de Joves pugin connectar-se a Internet des de qualsevol espai del centre i de manera gratuïta.

Des de mitjan d'aquest mes de gener, totes les persones que usen el Casal de Joves tenen més facilitat alhora d'accedir a Internet. Així, els usuaris del Telecentre poden utilitzar el servei a qualsevol espai; els estudiants que estan a les sales d'estudi poden fer servir els seus ordinadors portàtils a la mateixa sala; així com també els grups de joves que es reuneixen de manera puntual o permanent al Casal de Joves i els joves que accedeixen al Punt d'Informació Juvenil, Sidr@l.

Més de 600 persones enregistrades

El Telecentre forma part del Sidr@l, l'espai jove de noves tecnologies ubicat en el Casal de Joves de la plaça d'Espanya que es va posar en funcionament l'octubre de 2005. A partir d'aleshores, el Sidr@l ofereix als usuaris dues funcions: al matí és el servei d'ocupació jove de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) i a la tarda és el Telecentre, espai d'accés públic a internet i gestionat pel Servei de Joventut de l'Ajuntament.

L'espai disposa de 24 ordinadors amb connexió de banda ampla i programes ofimàtics i està obert al públic de dilluns a divendres de 17 a 22 h i els dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

Per donar-se d'alta al servei els majors d'edat han de presentar el Document Nacional d'Identitat (DNI) i els menors han de complimentar un full de sol·licitud amb l'autorització del pare/mare/tutor. Aleshores cada usuari pot utilitzar les terminals 18 sessions d'una hora al mes i una cada dia de 10 minuts a més de 15 fulls d'impressió.

Des del mes de març, es poden fer les reserves de terminals trucant al telèfon d'informació 010 (les 24 hores del dia), per Internet a través de l'adreça http://joves.mataro.cat/telecentre, presencialment a l'ordinador de "reserves" del Telecentre o trucant al 93 757 82 41.

El Telecentre, que forma part de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, compta amb 629 persones enregistrades: 351 homes i 278 dones. Pel que fa a la franja d'edat, el major número d'usuaris es troba entre els 35 i 64 anys (117 persones), i li segueix els que estan entre 16 i 20 anys (110) i entre 26 i 30 anys (105). Els més grans de 65 anys són els menys habituals al servei: 15 persones.

Quant a la procedència, el grup més nombrós el formen els catalans (387), li segueixen els marroquins (102), els procedents de la resta d'Espanya (41) i els bolivians (13).