Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CEIP Montserrat Solà ocuparà l'illa entre el Camí Ral i els carrers d'Antonio de Solís i d'Enric Granados

Escoltar

El CEIP Montserrat Solà ocuparà l'illa entre el Camí Ral i els carrers d'Antonio de Solís i d'Enric Granados

La regidora d'Obres, Montserrat López, i el president de l'Institut Municipal d'Educació, Josep Comas, han presentat avui en roda de premsa el projecte executiu del futur CEIP Montserrat Solà. El centre educatiu estarà ubicat a l'illa formada entre el Camí Ral, la ronda de Miguel de Cervantes i els carrers d'Enric Granados i d'Antonio de Solís.

El solar té una superfície de 4.115 m2.

L'edifici estarà format per tres cossos i tindrà forma d'L. El cos lineal situat al llarg del carrer d'Antonio de Solís tindrà tres plantes, amb la planta baixa semisoterrada respecte al carrer, i acollirà les diferents aules. Un segon cos situat al carrer d'Enric Granados, que s'adaptarà al pendent de manera esglaonada, acollirà les dependències administratives del centre en la planta primera i, en la planta baixa, la cuina i el menjador. Per últim, el tercer cos tindrà una façana estreta pel carrer d'Enric Granados i quedarà situat al costat de les parets mitgeres dels habitatges del Camí Ral, amb façana cap al pati. Acollirà el gimnàs i els vestidors.

L'accés principal de la futura escola estarà ubicat a la cantonada entre els carrers d'Enric Granados i d'Antonio de Solís, des d'on s'entrarà directament al primer pis. Hi haurà una segona entrada de serveis situada al carrer d'Enric Granados, per accedir directament al pati i a la planta baixa de l'edifici.

L'impacte visual de l'edifici queda minimitzat atès que una planta es situarà per sota de la rasant del carrer. Les façanes seran de plaques prefabricades de formigó arquitectònic, amb ús en alguns llocs de formigó vist i remats de planxa d'acer inoxidable sense polir. La coberta es tractarà com una cinquena façana: l'acabat serà de graves seleccionades, per aconseguir al mateix temps un major grau de confort tèrmic i acomplir els objectius d'estalvi energètic.

Una escola per a 450 alumnes

El CEIP Montserrat Solà serà de 2 línies i tindrà capacitat per a 450 alumnes. L'equipament disposarà de les dependències següents:

  • Educació infantil: 6 aules (330 m2 en total), 1 aula de psicomotricitat (70,36 m2), 1 aula per a petits grups, despatx de tutoria, 3 lavabos per als alumnes, 1 lavabo per a professors, 3 magatzems.
  • Educació primària: 12 aules (668,16 m2 en total), 4 aules per a petits grups, una aula de música-audiovisuals (57,11 m2), una aula d'informàtica (54,93 m2), una aula de plàstica (53,43 m2), una aula de suport (54, 93 m2), una biblioteca (63, 26 m2), 3 despatxos de tutoria, 3 lavabos per a professors, lavabos per als alumnes, 2 magatzems, una sala gimnàs (219, 83 m2) amb un escenari de 32,92 m2, 3 magatzems per al gimnàs i vestidors.
  • Administració: 1 despatx de direcció, 1 despatx de cap d'estudis, secretaria i arxiu, sala de professors (66,71 m2), despatx i lavabo per a l'AMPA, consergeria i reprografia.
  • Altre serveis: menjador (265,80 m2), cuina (57,91 m2), 2 vestidors pel personal i l'espai necessari per a instal·lacions.

L'escola tindrà patis diferenciats per nivells educatius. La zona de jocs ocupa una superfície de 1.839,65 m2. A més, el centre tindrà un porxo de 355,06 m2, i 6 aules exteriors (276 m2 en total).

L'equipament ocuparà una superfície total construïda de 4.273,25 m2. La superfície útil serà de 3.642,80 m2.

El pressupost d'execució és de 4.694.891 euros. El termini d'execució previst és de 18 mesos.

El projecte es presentarà dilluns a la Junta de Govern Local per a la seva aprovació inicial. Després de l'aprovació inicial i abans no comencin les obres, el projecte haurà de superar els tràmits d'informació pública, aprovació definitiva, licitació i adjudicació a una empresa constructora.

Finançament

L'Ajuntament i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya van signar el passat 23 de novembre un conveni de cooperació per al finançament de les obres del centre educatiu. La Generalitat es compromet a aportar en diferents anualitats 3.990.000 euros a l'Ajuntament, que avançarà la inversió necessària per executar les obres.

Inici del curs 2007-2008

Mentre no estiguin fetes les obres de l'equipament educatiu, el CEIP Montserrat Solà començarà a funcionar el proper curs 2007-2008 de manera provisional ocupant part de les aules de l'antic CEIP Anxaneta, ubicat al número 257 del Camí Ral, els alumnes del qual es traslladen en les properes setmanes al nou edifici.

En concret, el CEIP Montserrat Solà començarà amb 2 aules de P3. L'Ajuntament farà alguns treballs d'arranjament de l'antic Anxaneta perquè les instal·lacions estiguin a punt per l'inici de curs. Es preveu que el nou edifici estigui fet per al curs 2009-2010.