Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci Digital Mataró-Maresme aprova les obres i la compra de la tecnologia de la TDT per 1.010.302 '

Escoltar

El Consorci Digital Mataró-Maresme aprova les obres i la compra de la tecnologia de la TDT per 1.010.302 '

El Consorci Digital Mataró-Maresme va aprovar el passat dijous 10 de maig en sessió plenària la licitació del projecte d'obres, infrastructures i tecnologia del canal públic local de la televisió digital terrestre (TDT) del Baix Maresme, que emetrà en proves el proper 11 de setembre. El pressupost aprovat ascendeix a 1.010.302 euros.

Aquesta inversió es destinarà a la realització de les obres per a la construcció del plató i els espais de redacció i direcció del canal; la infraestructura tecnològica per la posada en marxa del canal local de TDT (continuïtat, ingestes i control central) i per a l'emissió dels continguts en multiformat (TDT, Web, TV IP, Mòbil, ...) i també el material necessari (ordinadors, programari i equips ENG) per a la producció i postproducció dels continguts, tant per a la seu principal a Mataró, com per a la Xarxa Audiovisual del Maresme (XAM).

Tot l'equipament objecte del concurs permetrà l'emissió en alta definició, la qual cosa suposarà que la TDT pública local del Consorci Digital Mataró-Maresme serà una de les primeres televisions en fer-ho. En aquest sentit, s'habilitarà un plató virtual que comptarà amb les càmeres de plató robotitzades, entre d'altres prestacions tecnològiques.

Les obres es faran en el local habilitat per al futur canal públic de TDT local al carrer de Juan Sebastián Elcano, número 6 de Mataró, fent realitat les anunciades sinergies amb Mataró Audiovisual, amb qui compartirà equipaments i redacció.