Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci Digital Mataró-Maresme i Al-Pi col·laboren per al desenvolupament tecnològic de Maresme Digital TV

Escoltar

El Consorci Digital Mataró-Maresme i Al-Pi col·laboren per al desenvolupament tecnològic de Maresme Digital TV

El Consorci Digital Mataró-Maresme i Al-Pi han signat avui un conveni de col·laboració segons el qual l'operador es converteix en proveïdor de telecomunicacions del Consorci. L'acte ha tingut lloc avui, 27 de novembre, als estudis de Maresme Digital TV i ha comptat amb la presència del president del Consorci Digital Mataró-Maresme i alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i del director general d'Al-Pi, Antoni Aliana.

La tecnologia d'Al-Pi permetrà la integració en xarxa dels 13 municipis que integren el Consorci Digital Mataró-Maresme i el desenvolupament de la Xarxa Audiovisual del Maresme (XAM). Aquest fet permetrà l'intercanvi de continguts entre els mitjans públics locals dels 13 municipis de Mataró i el Baix Maresme i també proveirà de serveis avançats de telecomunicacions per al desenvolupament d'aplicacions multiformat: TDT, Web, TV IP, Mòbil, principalment.

Per la seva banda, Al-Pi reforça la seva presència al Maresme, on ja ofereix serveis de veu a la pràctica totalitat dels ajuntaments de la comarca així com al Consell Comarcal del Maresme després d'adjudicar-se el lot referent a telefonia fixa del concurs de telecomunicacions convocat pel l'administració pública el passat mes de gener.

La solució definitiva en ampla de banda

Amb la signatura d'avui, Maresme Digital TV i la XAM s'integren dins l'Anella Audiovisual creada per Al-Pi mitjançant la tecnologia exclusiva Giganet de la qual en formen part empreses del sector audiovisual com la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) i el Grup Godó, entre d'altres.

Giganet és un servei d'alta capacitat de transmissió de dades basat en tecnologia Ethernet sobre la infraestructura de xarxa de fibra òptica d'Al-Pi i amb velocitats de fins a 10 Gbps. Giganet assegura la màxima fiabilitat i garanteix un elevat grau d'escalabilitat en el cas que les necessitats d'ampla de banda de la XAM s'incrementin en un futur.

L'Anella Audiovisual

Al-Pi és proveïdor de la infraestructura tecnològica de l'Anella Audiovisual, xarxa que permet l'intercanvi de continguts multimèdia entre empreses del sector audiovisual i que també pretén integrar les televisions digitals de proximitat per tal que puguin intercanviar imatges així com qualsevol tipus de producció multimèdia. Entre les aplicacions que permet la tecnologia Al-Pi dins l'Anella destaquen la transmissió d'imatges, pel·lícules i arxius de gran volum, la difusió en flux continu i instantani d'àudio, vídeo i dades a través d'Internet o l'emmagatzematge de grans volums d'informació.

Sobre Al-Pi telecomunicacions

Al-Pi és l'operador de telecomunicacions de serveis avançats especialitzat a oferir solucions globals de telecomunicacions a les empreses. Fruit de la seva constant innovació tecnològica i la capacitat de la seva xarxa de fibra òptica de més de 800 km, la companyia posa en el mercat serveis punters com Giganet, la primera xarxa pública d'alta capacitat Gigabit Ethernet d'Europa, i IPhone, una completa gamma de solucions de comunicació professional basada en tecnologia IP. Al-Pi disposa d'un Data Center propi de 3.200 m2 a través del qual s'ofereixen els serveis de continuïtat de negoci, serveis IP i multimèdia. Al-Pi, participada pel Grup France Telecom i la Generalitat de Catalunya, ofereix solucions a més de 60.000 empreses.

Sobre el Consorci Digital del Maresme

El Consorci Digital Mataró-Maresme es va constituir per fer realitat la primera televisió digital local pública del Maresme. El seu objectiu és crear una plataforma audiovisual basada en continguts digitals, de qualitat, que garanteix els valors públics i reflexa la realitat del territori. El Consorci l'integren els ajuntaments de Mataró, El Masnou, Argentona, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Vilassar de Dalt, Tiana, Teià, Cabrils, Sant Vicenç de Montalt, Cabrera de Mar, Caldes d'Estrac i el Consell Comarcal del Maresme.