Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci Digital Mataró-Maresme i la Fundació TecnoCampus signen un conveni per impulsar el sector audiovisual

Escoltar

El Consorci Digital Mataró-Maresme i la Fundació TecnoCampus signen un conveni per impulsar el sector audiovisual

El president del Consorci Digital Mataró-Maresme, Joan Antoni Baron, i la presidenta de la Fundació TecnoCampus, Alícia Romero, han signat aquest matí l'acord de col·laboració. La finalitat del conveni és fomentar i impulsar el sector audiovisual, la implantació de la TDT i la societat de la informació i el coneixement al territori del Maresme.

Mitjançant el conveni, el Consorci Digital Mataró-Maresme i la Fundació TecnoCampus establiran un marc de col·laboració en els àmbits de la formació, la recerca i el desenvolupament, la transferència de tecnologia i la innovació vinculada a l'àmbit audiovisual i, més globalment, a les tecnologies de la informació i la comunicació.

Ambdues entitats treballaran conjuntament per impulsar Maresme Digital TV, un dels primers canals públics d'àmbit local de Catalunya que emetrà en digital, el que permetrà l'ús de la informació en diversos formats (TDT, web i mòbil) i l'accés dels ciutadans als serveis de l'administració local mitjançant la televisió.

D'altra banda, el conveni reforça l'oferta formativa del Graduat en Mitjans Audiovisuals impulsada per l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) la primera promoció del qual sortirà aquest curs 2007-08.

Acords entre ambdues entitats

El Consorci Digital Mataró-Maresme encarregarà a la Fundació TecnoCampus (TCM) les activitats de formació, transferència de tecnologia, recerca i innovació que el Consorci dugui a terme; ambdues institucions treballaran conjuntament per desenvolupar el sector audiovisual dins del territori amb la finalitat que esdevingui un model de referència en l'àmbit audiovisual local.

Per la seva banda, la Fundació TecnoCampus orientarà els seus projectes i activitats de formació, transferència de tecnologia i innovació en mitjans audiovisuals a:

1) Desenvolupar solucions que permetin la creació de continguts multiplataforma: TDT, web, TV mòbil, etc.

2) Potenciar la diferenciació tecnològica del Consorci;

3) Utilitzar el Consorci i els seus mitjans com a punt de referència;

4) Transferir els resultats de recerca, desenvolupament i innovació que obtinguin a les activitats del Consorci.

Conveni amb l'Agència Catalana de Notícies

El president del Consorci Digital Mataró-Maresme, Joan Antoni Baron, i el gerent de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Joan Serra, han signat un conveni per a la prestació d'un servei de continguts de comunicació sobre Catalunya i, en especial, sobre el Maresme, en format escrit i audiovisual.

Els continguts els podrà utilitzar Maresme Digital TV, la primera televisió digital pública de la comarca, i s'incorporaran a la Xarxa Audiovisual del Maresme (XAM), de manera que les emissores de ràdio municipals i els departaments de comunicació públics d'àmbit local podran fer-ne ús d'aquesta informació.

L'ACN prestarà aquest servei mitjançant la seva pàgina web (www.acn.cat). En concret, el conveni estableix que el tipus d'informació que subministrarà serà en format de text, àudio, fotografies i vídeo digitals, cosa que facilitarà la seva incorporació tant als mitjans tradicionals com a les plataformes més actuals com Internet, telefonia mòbil, o TDT.

El conveni entre el Consorci Digital Mataró-Maresme i l'Agència Catalana de Notícies és per un termini d'un any prorrogable.

Agència pionera

L'Agència Catalana de Notícies va començar la seva activitat l'any 1999, i és una de les primeres agències de notícies digitals creades a Europa. És pionera en l'ús de les tecnologies de la informació, el teletreball i l'organització descentralitzada aplicats a un entorn periodístic virtual.

L'ACN ofereix continguts d'interès especial tant als mitjans de comunicació d'àmbit local i comarcal com als generalistes, i són adients per a la premsa convencional i electrònica, la ràdio o els mitjans audiovisuals. Aquests continguts també poden ser d'utilitat per a institucions públiques i organismes dependents, empreses i usuaris particulars.

L'empresa de l'ACN i del portal www.acn.cat és Intracatalònia SA, societat de capital públic de la Generalitat de Catalunya amb una participació minoritària de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió de Catalunya.