Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci Digital Mataró-Maresme i la Xarxa de Televisions Locals signen un protocol de col·laboració per a la provisió de continguts per a la TDT

Escoltar

El Consorci Digital Mataró-Maresme i la Xarxa de Televisions Locals signen un protocol de col·laboració per a la provisió de continguts per a la TDT

Joan Antoni Baron president del Consorci Digital Mataró-Maresme i Miquel Bonastre, director general de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) han signat avui un protocol de col·laboració per a la utilització dels serveis i recursos de què disposa la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) en la implantació, per part del consorci, del primer canal públic local de Televisió Digital Terrestre (TDT) del Maresme i el desenvolupament i la innovació en serveis digitals de TDT.

Antecedents

El Consorci Digital Mataró-Maresme és l'ens creat per a la posada en marxa del primer canal digital públic al Maresme. La XAL és l'entitat pública empresarial que gestiona la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), organisme que coordina, gestiona , assessora i produeix continguts per a les Televisions Locals de Catalunya. En aquest context, el primer plenari del consorci que va tenir lloc el passat 21 de febrer va aprovar, entre d'altres acords, la signatura d'aquest protocol de col·laboració.


Intercanvi de continguts, desenvolupament i innovació en serveis digitals

El protocol és el primer d'aquestes característiques que la XTVL signa amb una televisió digital i se centra en dues línies d'actuació bàsiques: la provisió de recursos (continguts, eines de gestió, promoció) al consorci per a la implantació de la TDT al territori, i el desenvolupament conjunt de nous serveis digitals interactius. El consorci tindrà accés a l'oferta de continguts de la XTVL en forma de programes divulgatius, culturals, informatius i podrà disposar del servei d'agència de notícies que ofereix la XTVL. Per facilitar la distribució i difusió dels continguts, la XTVL posa a disposició del consorci un pàgina web en què penjar informació, una intranet i la infrastructura de sistemes de distribució de senyal per satèl·lit i/o banda ampla que garanteixin l'intercanvi de continguts. El protocol contempla també l'ús dels recursos de promoció, publicitat i difusió de què disposa la XTVL. Per la seva banda el consorci col·laborarà en la creació i desenvolupament de continguts digitals interactius que permetin innovar i redefinir els model actual de la XTVL centrat en les televisions locals analògiques.