Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci Digital Mataró-Maresme presenta el nou canal públic de TDT local Maresme Digital TV

Escoltar

El Consorci Digital Mataró-Maresme presenta el nou canal públic de TDT local Maresme Digital TV

El president del Consorci Digital Mataró-Maresme, Joan Antoni Baron, ha presentat aquest matí en roda de premsa Maresme Digital TV, el nou canal públic de Televisió Digital Terrestre d'àmbit local (TDTL) de Mataró i el Baix Maresme. El nou canal iniciarà les seves emissions en forma de prova pilot aquest dimarts 11 de setembre. Aquest fet converteix Maresme Digital TV en la primera televisió local pública de Catalunya, després de Barcelona Televisió, a emetre en tecnologia TDT.

El proper 11 de setembre, a les 18 hores, Maresme Digital TV iniciarà les seves emissions en forma de prova pilot pel canal 24 de la TDT en un acte que tindrà lloc al Centre Cívic Pla d'en Boet de Mataró, seu de la nova televisió pública. Les emissions oficials estan previstes pel 8 de gener de 2008.

Durant la roda de premsa el Consorci Digital Mataró-Maresme també ha presentat la nova imatge de Maresme Digital TV.  La identitat corporativa, amb la m del Maresme com a protagonista, s'ha concebut especialment per transmetre la proximitat d'una televisió oberta i participativa, coherent dins el sector de televisió, rigorosa per ser un mitjà públic, que s'identifica amb el territori i amb el color taronja com a protagonista

Una clara aposta per la innovació i la tecnologia

Per al Consorci Digital Mataró-Maresme, Maresme Digital TV és una clara aposta per la innovació i la tecnologia i també per a la creació de sinergies amb els mitjans públics ja existents.

El nou canal de TDTL, que representa una inversió d'un milió d'euros, comptarà amb un plató virtual amb càmeres mecanitzades; la seva infrastructura el convertirà en un dels primers canals de Catalunya que poden produir en alta definició i en multiformat (TDT, Web, TV IP, Mòbil, ...).

Els mitjans públics dels 13 municipis de Mataró i el Baix Maresme que participen en el canal integren la Xarxa Audiovisual del Maresme (XAM). La finalitat és que la producció i postproducció a nivell de continguts sigui conjunta tant per a la seu principal de Mataró com per a la resta de municipis. El Consorci ha signat recentment un conveni amb la XTVL, la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, per a l'intercanvi de continguts d'àmbit local i nacional.

Emissió autoritzada pel ministeri

L'emissió en forma de prova pilot es durà a terme aquest dimarts 11 de setembre en un acte que protagonitzarà el president del Consorci Digital Mataró-Maresme, els alcaldes dels municipis que formen part del consorci i el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Albert Sáez.

L'emissió en forma de prova pilot ha estat autoritzada pel ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç a les quatre empreses concessionàries del múltiple de la demarcació de Mataró i el Baix Maresme: Col·lectiu de Mitjans Audiovisuals de Mataró, UTE Wai Entertaiment S.L., Consorci Digital Mataró-Maresme i Consorci Teledigital Maresme-Nord.

El ministeri ha accedit així a què les concessionàries portin a terme una experiència de funcionament de la xarxa local digital utilitzant el centre emissor de Cabrils € Mataró (Montcabré), amb l'objectiu d'obtenir dades reals de funcionament i cobertura d'aquesta nova tecnologia de transmissió del senyal televisiu al territori.

De les empreses concessionàries del múltiple 24 de Mataró, dues són públiques (Consorci Digital Mataró-Maresme i Consorci Teledigital Maresme-Nord) i dues privades (UTE Wai Entertiment S.L. i el Col·lectiu de Mitjans Audiovisuals de Mataró, l'actual TV Mataró). Totes quatre poden, des de l'ú d'agost, fer proves d'emissió en digital. Una pràctica que podran allargar fins al 31 de gener del 2008, tal com ha determinat el ministeri.

Constitució dels Òrgans de Govern

En l'acte d'avui també ha tingut lloc el Plenari de constitució del consorci i els seus Òrgans de Govern després de les eleccions municipals del més de maig.

El Consorci l'integren els ajuntaments de Mataró, El Masnou, Argentona, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Vilassar de Dalt, Tiana, Teià, Cabrils, Sant Vicenç de Montalt, Cabrera de Mar, Caldes d'Estrac i el Consell Comarcal del Maresme.

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha estat escollit president del consorci i s'han establert 3 vice-presidències, que són ocupades pels alcaldes de Premià de Dalt, Joan Baliarda i Sardà (CiU); Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas i Planas (GEVD); i Alella, Andreu Francisco i Roger (ERC).

Pel que fa a la Comissió Executiva, queda formada pel president del consorci, els tres vice-presidents, l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera i Fàbregas, i el president del Consell Comarcal, Josep Jo i Munné, com vocals i el director-gerent del consorci, Jordi Marín, que hi participa amb veu i sense vot.