Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs escolar 2007-2008 comença amb la posada en marxa de 3 nous centres de primària i una nova escola bressol

Escoltar

El curs escolar 2007-2008 comença amb la posada en marxa de 3 nous centres de primària i una nova escola bressol

Entre dilluns 10 de setembre i dilluns 17 de setembre comença el curs per als 21.745 alumnes que s'incorporaran als nous cursos d'educació especial, infantil de primer i segon cicle, primària i secundària obligatòria i postobligatòria, tant dels centres públics com concertats.

La majoria d'aquests alumnes s'incorporen el dimecres 12, ja que el dia 17 ho faran els alumnes de cicles formatius de grau superior de la formació professional específica. Els nens i nenes de les 8 escoles bressol municipals comencen el dia 10 i les llars d'infants privades també ho estan fent dins aquests primers dies de setembre.

Estrena de nous centres educatius

El nou curs s'estrena amb la posada en marxa de 3 nous centre d'educació infantil i primària, que comencen la seva activitat en ubicacions provisionals fins que els edificis que allotjaran aquests equipaments estiguin construïts. Es tracta de les següents escoles:

- CEIP Joan Coromines: comença de manera provisional al parvulari de l'antiga escola Anxaneta (edifici El Ravalet -- Pasqual Madoz, 22). L'edifici del nou CEIP es construirà entre els carrers d'Enric Prat de la Riba, de Francisco Pacheco i de Francisco Herrera, en l'àmbit de la modificació del Pla General de l'eix Herrera.

- CEIP Montserrat Solà: comença de manera provisional a l'antiga escola Anxaneta (Camí Ral, 257), i conviurà en el mateix edifici amb l'escola d'adults de Can Marfà. L'edifici del CEIP Montserrat Solà es construirà a l'illa formada pel Camí Ral i els carrers d'Antonio de Solís i d'Enric Granados. La Junta de Govern Local va adjudicar el passat juliol a l'empresa Construcciones Rubau, SA el concurs per a la contractació de les obres per un import de 4.413.197 euros. Es preveu que el nou edifici estigui fet per al curs 2009-2010.

- CEIP Marta Mata: comença de manera provisional a l'edifici del CEIP Antonio Machado, convivint amb aquest centre que es va posar en marxa el passat mes d'abril. L'edifici del CEIP Marta Mata es construirà al costat de la carretera de Cirera.

Pel que fa a les escoles bressol municipals, amb el nou curs comença a funcionar l'EB Elna, la vuitena de Mataró.

Educació infantil de primer cicle

En aquest cicle hi ha inscrits uns 1.745 nens i nenes de 0 a 3 anys, 865 a les escoles bressol municipals i uns 880 a les llars d'infants privades. Mataró té aquest setembre dues noves escoles bressol municipals en marxa: l'EB Els Menuts, que va iniciar la seva activitat el passat gener, i l'EB Elna, que s'estrena el 10 de setembre.

La llista de 454 nens i nenes que no havien obtingut plaça a les escoles bressol municipals al finalitzar el termini de preinscripció s'ha reduït en 90 alumnes, donat que s'han produït renúncies o canvis d'horari.

Obres de manteniment i millora

Durant aquest estiu s'han dut a terme petites obres de manteniment i millora en algunes de les escoles: actuacions de pintura, sanejament, instal·lació de tendals, etc. S'ha dut a terme una actualització i adequació a la normativa vigent de la cuina de l'antic CEIP Anxaneta, al carrer de Sant Pere, 14, que actuarà com a cuina central per subministrar dinars a l'alumnat de Les Figueretes i Els Menuts.

Actuacions per millorar la qualitat de l'ensenyament

Durant aquest curs 2007-2008 es donarà continuïtat a les iniciatives Espai infants i família i a les activitats organitzades dins el marc del Pla Educatiu d'Entorn per als familiars d'alumnes de les escoles bressol (sessions formatives, activitats musicals, etc.).

També es donarà continuïtat enguany a l'experiència d'introducció de la música a educació infantil (0 a 3 anys) i, per quart any consecutiu, l'equip d'educadores de les escoles bressol realitzarà un Pla de formació assessorat per la Facultat d'Educació de la UAB.

Educació infantil de segon cicle i educació primària

Al segon cicle d'educació infantil i primària hi ha inscrits uns 11.150 alumnes de 3 a 12 anys, 5.700 en centres públics i 5.450 en centres concertats.

El CEIP Anxaneta està des d'abril a la seva nova ubicació.

El CEIP Antonio Machado, també a la seva ubicació definitiva des d'abril, tindrà aquest curs 2 cursos de P3, 2 de P4, 2 de P5, 1 de primer i 1 de segon d'educació primària.

El CEIP Maria Mercè Marçal continuarà funcionant aquest curs en mòduls provisionals en un solar a la riera de Figuera Major. Enguany tindrà dos mòduls més per allotjar 2 nous cursos de P3 i 2 més de P4. Es preveu que el nou complex educatiu, que es construirà al costat dels terrenys on ara hi ha els mòduls provisionals, estigui enllestit per al curs 2009-2010.

El CEIP Marta Mata inicia les seves activitats a les instal·lacions del CEIP Antonio Machado amb 2 aules de P3.

El CEIP Joan Coromines inicia les seves activitats en els espais del parvulari de l'antic CEIP Anxaneta amb 2 classes de P3 i 1 de P4.

El CEIP Montserrat Solà comença les classes a les instal·lacions de l'antic CEIP Anxaneta amb 2 aules de P3.

Obres de manteniment i millora

Les obres de manteniment i millora que realitza l'Ajuntament als centres d'educació infantil i primària responen a una planificació anual elaborada en funció de les demandes fetes pel centres a l'inici del curs anterior i aprovades a la Taula Mixta de Planificació, a la qual participen l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. Concretament, durant l'any 2007, s'han pressupostat inicialment pels centres públics d'educació infantil i primària 773.000 €, que es destinen a actuacions programades de millores a les escoles. L'aportació del Departament d'Educació de la Generalitat sobre aquest pressupost, és de 300.000 €, mitjançant conveni.

Entre d'altres, cal destacar les obres als CEIP següents, la major part de les quals ja han estat iniciades:

- Construcció del nou menjador i cuina del CEIP Cirera. S'ha fet ja el trasllat previ del pati del parvulari on s'ubicarà el nou menjador, les obres del qual començaran dins el primer trimestre d'aquest curs.

- Reforma de la instal·lació elèctrica del CEIP La Llàntia.

- Reforma de la instal·lació elèctrica del CEIP Germanes Bertomeu.

- Projectes del nou menjador i reforma de les finestres del CEIP Josep Manuel Peramàs.

A més d'aquestes inversions s'estan acabant les obres complementàries de finalització del CEIP Anxaneta i les remodelacions dels antics espais d'aquesta escola per acollir l'escola d'adults de Can Marfà i els nous CEIP Joan Coromines i Montserrat Solà.

Actuacions per millorar la qualitat de l'ensenyament

Per tercer any, es dona continuïtat al Pla Educatiu d'Entorn. Es preveu que les activitats de reforç escolar, música, formació de famílies i iniciació al teatre es facin extensives enguany a centres de la zona oest.

Educació secundària obligatòria i postobligatòria

Els estudiants d'educació secundària obligatòria, de batxillerats i de cicles formatius de grau mitjà i grau superior seran aproximadament uns 4.450 alumnes matriculats als centres públics i uns 4.400 als centres privats.

Com a novetat, aquest curs s'impartirà un nou cicle formatiu de grau mitjà a l'IES Miquel Biada, d'instal·lació i manteniment electromecànic de maquinària i conducció de línies.

Obres de manteniment i millora

A l'IES Miquel Biada, s'ha dut a terme la renovació total de la seva instal·lació elèctrica i s'està ultimant el canvi de totes les finestres exteriors del centre, amb un pressupost de 480.736,80 €.

A més a més, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha efectuat diferents obres a instituts de Mataró, que complementen les que duen a terme els centres amb mitjans propis:

- Creació d'una nova aula i remodelació d'uns espais per crear-ne un altra, a l'IES Puig i Cadafalch.

- Renovació de la caldera de calefacció a l'IES Thos i Codina.

- Renovació de la instal·lació elèctrica, implantació d'un ascensor i millores de ventilació a  l'IES Alexandre Satorras, obres que s'allargaran fins a final d'any.

Actuacions per millorar la qualitat de l'ensenyament

Durant el 2007-2008 tindran continuïtat i s'ampliaran les activitats del Pla de suport a la promoció escolar iniciades el curs passat, que estan adreçades a alumnes de primer cicle d'ESO i a les famílies de cicle superior de primària i primer cicle d'ESO. Les activitats (tutors de suport en horari extraescolar, activitats de reforç a l'estudi, assessorament i formació a les famílies) van comptar el curs passat amb una assistència destacada.




Feu clic aquí per veure una versió ampliada del plànol.